Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Размениха ли Максим и Слави като бебета?

Държавата отново се тресе, скъпи съучастници, все едно всички са ни разменили като бебета и никой не си е на мястото. Тук-таме само се мярка по някой индивид, когото не са го разменили. Знаете, че се случи такова нещо в нашата малка и..

публикувано на 08.01.23 в 12:34
Владислав Апостолов

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Новата година в мечтите на либерала

Прогресивният човек не е обикновен човек. Не смейте дори да си помисляте, че той е от простолюдието - представете си го в сложнолюдието. В авангарда на елита, на първа линия на протеста на гражданското общество, на най-предния ред в екипа на..

публикувано на 07.01.23 в 13:56
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: ПП в схема за предпроектно източване

Докладът на временната комисия около меморандума с IP3 и Gemcorp беше изнесен и гласуван от парламента точно в седмицата, в която ПП се опитват да реализират подкрепа за втория мандат. Ударът на ГЕРБ беше целенасочен за шокиране на парламентарната..

публикувано на 07.01.23 в 13:47
полк. Николай Марков

Полк. Николай Марков: Редовно правителство може да вкара България в поредната национална катастрофа

"В религиозния християнски разказ е записано – сухата смоковница се отсича и се хвърля в огъня. Няма да измислим нещо по-голямо от това. Когато едно дърво не ражда плодове, дори в един селски двор, се отсича и се хвърля в огъня . Ако имаме..

публикувано на 07.01.23 в 13:22

Коментар на Петър Волгин: Българският либерален елит не харесва България

Когато се вгледате по-внимателно в действията на българския политически елит, особено в онази негова част, станала известна като "жълтопаветна", не може да не ви направи впечатление следното. Това са хора, които ни най-малко не се интересуват от..

публикувано на 07.01.23 в 12:42
Осман Октай

Осман Октай: Президентът може да продължи да управлява със служебни правителства до местните избори

През последните 30 години ни владее задкулисието, заяви пред БНР Осман Октай, който е сред основателите на ДПС. „Ние сме една превзета държава, още от 90-те години, с един контролиран преход, който организира този политико-олигархичен модел..

публикувано на 18.12.22 в 15:17
Фотоколаж: Силвия Петрова

Емоционалната 2022 г. в цитати

2022 г. звучи като година от далечното бъдеще в научнофантастичен роман, в която главният герой попада по погрешка. В политически план още самото й начало беше белязано от негативни чувства като недоверие, омраза, нападение, заплахи:..

публикувано на 18.12.22 в 14:00

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Човек за мъки е роден - и няма как да ги заобиколим

Продължават родилните мъки за съставяне на правителство - засега изглежда, че и с втория мандат професорските мъки най-вероятно ще остана безплодни. Като с фалшивата бременност при котките - те понякога си въобразяват, че са бременни, подува им се..

публикувано на 18.12.22 в 12:49
доц. Александър Сивилов

"След края на историята" с Александър Сивилов: Дълголетници във властта

На 17 декември 2013 г. се закле третият кабинет на Ангела Меркел. През 2018 г. тя за четвърти път стана канцлер на Германия и с този последен мандат успя да наложи своето име като основно в цяла епоха за развитието не само на страната си, но и на..

публикувано на 17.12.22 в 15:51
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: Алеко би ги описал най-добре!

Кирил и Асен направиха толкова много безобразия в управлението на държавата, че човек дълго трябва да ги изброява и все ще е пропуснал някое драстично безобразие. Лидерите на ПП си осигуряват електорална подкрепа чрез фалшива реформаторска риторика..

публикувано на 17.12.22 в 14:19