Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:20 часа.

Публикации

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Не позволявай на душата да си клати краката

Поетът Николай Заболоцки има и такова назидателно стихотворение: Не позволявай на душата да мързелува, казва поетът, дръж я изкъсо тая душа, гони я като империалист, да се счупи от работа и ръка да целува. Поетът по тоя начин бичува душевната..

публикувано на 28.01.24 в 12:34

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Германската власт на протест срещу опозицията

Няма да е „демократична общност“, ако не организира манифестация в подкрепа на властта, която да представи като протест... срещу опозицията. Смяхме се, когато го сториха нашите „добри сили“, смеем се и сега на кадрите от Германия, озовала се по..

публикувано на 27.01.24 в 13:50
Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов

Иво Христов: С евровота би трябвало да има и предсрочни парламентарни избори

Назначенията в Конституционния съд не съответстват на изискванията за квалификация и обективност . Това заяви пред БНР евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов в коментар за новоизбраните конституционни съдии..

публикувано на 27.01.24 в 13:42

"По ръба" с Калина Андролова: Лошото образование е обещание за слаба държава

Провалът на държавния социализъм, който се случи пред очите на света в края на 80-те години на миналия век, произведе като реакция една абсолютно противоположна несиметричност, а именно пълна доминация на пазарите и гръмка победа на..

публикувано на 27.01.24 в 13:40

Коментар на Петър Волгин: Фасадна демокрация

Напълно правилно беше решението на президента Радев да не присъства на клетвата на новите конституционни съдии. Ако беше отишъл на тази церемония, това щеше да означава, че се солидаризира с действията на управляващата коалиция, която все..

публикувано на 27.01.24 в 12:30

Какво каза на света Давос 2024

54-ото издание на Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос отново впечатли с присъствието на световния политически и бизнес елит, който да търси решения на редица кризи, изискващи смели и колективни действия. Но без участието на..

публикувано на 21.01.24 в 14:00
Калоян Методиев

Калоян Методиев: През ГЕРБ Радев е четвъртият партньор в сглобката

През ГЕРБ  Румен Радев е четвъртият партньор в сглобката . Това каза пред БНР политологът Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента (2019-2020 г.). "И аз съм си мислел, че президентът е алтернатива на ГЕРБ. Ако беше, нямаше да ги..

публикувано на 21.01.24 в 13:53

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: ЗАЩОТО СА В КРИЗА (и малко патриотичен подем)

Безотговорници и дестабилизатори искат да разглобят сглобката, ЗАЩОТО СА В КРИЗА. Толкова дълбока криза… Ех, дали ще си спомните, уважаеми радиослушатели, кой викаше лятото на 2022 г., че кюлчетата и чекмеджетата са в толкова дълбока криза, че искат да..

публикувано на 21.01.24 в 13:05
Снимката е илюстративна

"След края на историята" с Александър Сивилов: Ленин – обожествяван и сатанизиран

На 21 януари 1924 г., преди 100 години, умира Владимир Илич Ленин. Личността му е много противоречива. Повечето негови паметници отдавна са в музеите, а мавзолеят му на Червения площад е място за поклонение на милиони китайци, европейци и..

публикувано на 20.01.24 в 13:50
проф. Стоян Денчев

Проф. Стоян Денчев: Образованието трябва да бъде насочено в защита на българщината

"Има няколко фактора, които влияят върху състоянието на една нация - политиката, икономиката и духовността. Наистина е много важно, когато милеем за България, когато се кълнем в България, да започваме да говорим за всичко българско, да..

публикувано на 20.01.24 в 13:16