Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

Томислав Дончев: Политиката не е състезание по надвикване, трябват диалог и компромиси

"Имаме амбицията да имаме повече депутати в парламента, но обществената и политическата динамики са много интензивни и  няма как да съм сигурен как ще изглежда алхимията на общественото мнение след месец ... Ние сме готови и за трите варианта -..

публикувано на 26.02.23 в 14:16

1 година явен Сблъсък на цивилизациите

Пълна подкрепа за Украйна декларираха почти всички западни лидери в седмицата, в която се навърши една година от руското нахлуване на 24 февруари. Че Киев може да разчита на американска помощ се разбра категорично при изненадващото посещение на..

публикувано на 26.02.23 в 14:00

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Бойният чук на Тор и ковачницата ни за висши кадри

Една година живеем в стрес, защото недалеч от границите ни се води война, в сравнение с която нашите неволи с инфлацията и политическата криза изглеждат като нежни удари на часовникарско чукче. Но самият стрес е като чук - и даже не обикновен чук за..

публикувано на 26.02.23 в 12:45
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: За тихото разпадане на националната рамка

Въпросът защо се случва този мъчителен политически хаос в България директно кореспондира с разлома, който остро протича в американската държава. Вътрешната война в САЩ между двете политически концепции за организиране на света, на..

публикувано на 25.02.23 в 14:08
доц. Александър Сивилов

"След края на историята" с Александър Сивилов: Червеното копче на Чърчил

На 26 февруари 1952 г., британският министър председател Уинстън Чърчил обявява официално пред света, че и неговата страна се е сдобила с ядрено оръжие. Всъщност, първият опит ще бъде успешно проведен през октомври същата година. Пътят до успеха..

публикувано на 25.02.23 в 13:55
Андрей Райчев

Андрей Райчев: Българинът започва да схваща Запада като необходимо зло, което е голяма беля

"Изборният вероятно резултат ще е близък до последния, но политическата ситуация не е същата. ГЕРБ е много повече склонен към подкрепа на някакво правителство - заради войната в Украйна, заради санкциите "Магнитски", тъй като довършва задачата..

публикувано на 25.02.23 в 13:36

Коментар на Петър Волгин: България има нужда от БЪЛГАРСКО правителство

Разбира се, че е добре България най-после да има редовно и стабилно правителство. Абсолютно задължително е обаче правителството, което бъде формирано след тези избори, да защитава българските интереси, а не да е безкритичен изпълнител на..

публикувано на 25.02.23 в 13:13

Пламен Асенов: В България продължаваме да бъдем държани настрани от европейския дух

" До голяма степен ние, българите, сме осакатени откъм Европа, въпреки че тя е наша духовна и материална родина . Европа не е Европейския съюз. Важен е духът на Европа. Българите имат интерес към тази Европа, която им липсва и беше скрита за нас"...

публикувано на 19.02.23 в 14:16
Кахраманмараш след трусовете

Апокалипсисът в Турция предотвратим?

Апокалипсис, истински ад, кошмар, невъобразимо бедствие – думите не достигат да се опише ситуацията в Турция след най-мощното земетресение от 100 години насам. Дори телевизионните кадри не успяват да предадат чувството на шок, опустошение и..

публикувано на 19.02.23 в 14:05
Проф. Антоанета Христова

Проф. Антоанета Христова: Патриотичните партии имат асо в ръкава

"Теренът в момента е на обществени настроения, които не одобряват никого - нито САЩ, нито Русия, нито ЕС.  Теренът предполага, че никой от външните авторитети не може да повлияе на оценката (на избирателите - б.р.). В момента теренът е патриотичен...

публикувано на 19.02.23 в 13:50