Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

Стефан Янев

Стефан Янев: Готови сме да разговаряме с всички парламентарно представени партии

Утре президентът Румен Радев ще се срещне с представители на „Български възход“ и така ще приключи процедурата, предшестваща връчването на мандатите. Лидерът на партията - Стефан Янев, заяви пред БНР, че очаква разговор, фокусиран върху..

публикувано на 27.11.22 в 13:37

Когато се наливаха основите - как се строяваше стоманата

Светът е футбол, но аз не съм от тоя свят, от другий свят съм аз, както са казали пияният Буковски и емоционалният бастун Крачолов-Яворов. Те са много нежни поети и съвсем точно са ми изразили чувствата - не съм от тоя футболен свят, сърце не..

публикувано на 27.11.22 в 12:48
Владислав Апостолов

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Либералите си искат "Туитър"-а обратно

Български институции и редови граждани се надпреварват да канят най-богатия човек Илон Мъск на родна почва, след като сравни снимка на Белоградчишките скали с фентъзи игра в новата си придобивка за 44 милиарда долара – социалната мрежа "Туитър"...

публикувано на 26.11.22 в 13:45
Калина Андролова

"По ръба" с Калина Андролова: Схемата "Джемкорп" – корупция и опция за контрол

Меморандумът с Gemcorp и IP3 е учебник по схемаджийство. Оставям настрана техническите несъответствия, че Кирил Петков заяви, че меморандумът е прекратен, а всъщност не е прекратен, и че докладът на ДАНС е бил скрит в чекмеджето няколко месеца преди..

публикувано на 26.11.22 в 13:40
проф. Людмил Георгиев

Проф. Людмил Георгиев: Светът вече няма да е еднополярен. Промяната ще дойде с родилни мъки

"Зад видимия пласт прозира нещо друго, а именно страх на партийните елити да поемат управлението на страната в тази ситуация, страх от тотален провал. Този страх е израз на продължаваща вече години наред агония на многопартийната политическа..

публикувано на 26.11.22 в 13:05

Коментар на Петър Волгин: Политическо нахалство

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" щели да предлагат правителство на малцинството... Трудно би могло да бъде измислена по-голяма смешка от въпросното заявление. И по-абсурдна. Да припомним, че ПП и ДБ бяха основните участници в..

публикувано на 26.11.22 в 12:25

Катар и Световното първенство по външна политика

Поради същите причини местните власти в Париж и други френски градове, както и Берлин обявиха, че този път няма да бъдат обособявани специалните зони за любителите на футбола. Пиер Рабадан, заместник-кмет на Париж, отговарящ за спорта:..

публикувано на 20.11.22 в 14:00

Христо Иванов: Не става въпрос за изменения в Изборния кодекс, а за тестване на лоялността между ГЕРБ, БСП и ДПС

Не става въпрос за определени изменения в изборния кодекс, а за тестване на взаимната лоялност и възможността за формиране на правителство между ГЕРБ, БСП и ДПС . Това заяви пред БНР съпредседателят на ДБ Христо Иванов. „Тества се възможността..

публикувано на 20.11.22 в 13:51
Петър Витанов

Петър Витанов: БСП не може да бъде "златен пръст" на едно управление

" Доверието в изборния процес ще продължи да пада . Среднощните заседания в парламента няма да доведат до повишаване на това доверие. Поведението на БСП е възмутително и огорчаващо . Обидно е да твърдиш, че българският ляв избирател е неграмотен" Това..

публикувано на 20.11.22 в 12:56

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: По следите на Хартиената коалиция

Здравейте, уважаеми радиослушатели, скъпи съучастници, днес ще си говорим за хартиените бюлетини в нашия динамичен електорален живот. Вие слушате “Новини с добавена стойност” - един бюлетин, който не е на хартия. Тоест аз произвеждам нещо..

публикувано на 20.11.22 в 12:33