"Културни войни" с Владислав Апостолов: "Демократът" не може да диша без руския заговор

Седмицата ни сервира поредна пълна порция причини да преименуваме "Демократичния човек" на "Параноичния човек". Кошерното съзнание на "граждански активния" обществен слой съзря пореден и порочен руски заговор срещу властта, справедливостта,..

публикувано на 09.09.23 в 13:50

"По ръба" с Калина Андролова: Партии и задкулисие продават министерски постове

Нека да изследваме от какво се състои българската управленска тъкан. В момента тя се състои от министър-председател, който е избран, за да изпира имиджа на ПП през личния си профил на високообразован и културен човек, посветен на науката...

публикувано на 09.09.23 в 13:40
Снимката е илюстративна

23 на сто от бюджета на една от богатите общини в Тел Авив - Яфо е целево за образование

В една от най-богатите общини на Израел, в Тел Авив - Яфо 23 процента от бюджета е предназначен целево за образование. Тя посреща новата учебна година с 5 нови училища и придобивки за учителите, които са една от най-търсените, на пазара на труда..

публикувано на 09.09.23 в 13:36

Коментар на Петър Волгин: Историята и злоупотребите с нея

Управляващите винаги са искали да пренаписват историята по начин, който да отговаря на моментния им интерес. Затова и техният обслужващ персонал, съставен от верни на властта учени и всякакви други говорещи глави, се стреми да изчегърта от..

публикувано на 09.09.23 в 12:25
Владимир Путин и Ким Чен-ун

Джени Таун: Вървим към мащабна Студена война

Вестник „Ню Йорк таймс“ съобщи сензационно в началото на седмицата, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун ще посети този месец Русия за среща с руския президент Путин. И че двамата ще договорят доставки на севернокорейски боеприпаси и оръжие за..

публикувано на 09.09.23 в 10:43
Явор Гечев

Явор Гечев: Навсякъде по света се правят и програми за евакуация на животните в кризисни ситуации

"Колкото и да си говорим след такива бедствия какво е можело да се направи, какво е трябвало да се направи, нищо не се променя ." Това коментира пред БНР Явор Гечев, активист в защита на правата на животните, дългогодишен експерт на фондация..

публикувано на 08.09.23 в 11:29
Димитър Драганов

Димитър Драганов: Ролята на психологията в обществото трябва широко да се мултиплицира

"Мили хора, недейте тъгува, напишете на някой с душа, че животът вовеки си струва, да си пратим добрите писма - казва в едно свое стихотворение поредният гост на "Нощен Хоризонт". "Всичко, което ни се случва е вследствие на нашите действия,..

публикувано на 08.09.23 в 09:41

Начало на маратона "Пирин ултра". Участниците ще бягат по три трасета

Близо 70 души са стартирали тази сутрин в 160-километровото трасе на маратона "Пирин ултра". Началото е било в 6.00 часа в центъра на Банско. Бегачите вече се изкачват по долината към хижа "Вихрен". Това трасе е класиката на "Пирин ултра",..

публикувано на 08.09.23 в 06:47
Яна Христова

Яна Христова: Надяваме се римските императорски терми край Арчар да станат мащабен туристически обект

Тя е българската Лара Крофт. Археоложката Яна Христова разказва за обектите, по които работи и ежедневието на археолога – по време и извън сезона на откриването на ценни артефакти от миналото. "Лятото на един археолог преминава в много работа,..

публикувано на 07.09.23 в 14:02

Акад. Иван Юхновски: Сегашните неприятели на Трети март използват аргументите на социалистическата власт

Сегашните рушители и неприятели на Трети март използват аргументите на своите идеологически противници. Това заяви пред БНР а кад. Иван Юхновски, който е ч аст от движение „Трети март“. "Желанието на някакви групи хора Трети март да се замени с..

публикувано на 07.09.23 в 13:52