Илхан Андай: Пеевски се оказва механик на сглобката. Явно вече не е лошият

" Изглежда като втория след Доган, нали?  Реализира успешните си инициативи. Излиза с анонси сутрин, съставя дневния ред на правителството.  Явно вече не е лошият Пеевски , след като и Кирил Петков и компания го възприемат, нищо че декларират - не..

публикувано на 21.09.23 в 07:59

Догодина ваучерите за храна стават електронни

От  1 януари хартиените ваучери за храна стават   електронни . Ще има преходен период от шест месеца -  до 1 юли догодина , през който ще действат едновременно както ваучерите на хартия, така тези на електронен носител. "Дигитализацията на..

публикувано на 21.09.23 в 06:54
Д-р Симеон Маджаров

Д-р Симеон Маджаров: Начинът на живот на стопаните е водещ при избор на домашен любимец

Един от начините да се справим със стреса в дигиталното ни ежедневие е по-близкото общуване с природата. Едни хора избират да пътуват, други прекарват време в планината, а трети отглеждат домашен любимец.  Контактът с животните у дома е..

публикувано на 20.09.23 в 14:41
Георги Стоев

Георги Стоев: Математиката е красива наука

През 2018 година Георги Стоев става "Млад учител на годината" за област Пловдив. Той преподава в Средно училище "Любен Каравелов"“ в града под тепетата. Учител е по един от предметите, който често е препъни камък в живота на ученика - математиката...

публикувано на 20.09.23 в 14:21

Богдан Милчев за нощните гонки: Хулиганство на пътя. МВР има капацитета да въздейства

Безпомощни ли са институциите, за да се справят с гонките по столичните булеварди късно вечер и нощем? "Това е хулиганство на пътя . Ако приемем, че това са хулиганите на пътя, които демонстративно не спазват правилата пред всички останали, то..

публикувано на 20.09.23 в 10:28

Пчелар: Вносът от Украйна е безмитен. Не съм съгласен да плащаме сметките на войната!

Не съм съгласен да плащаме сметките на войната . Това заяви пред БНР Иван Кънев, преседател на сдружение „Пчелари - Русе“. Той мотивира думите си с факта, че вносът от Украйна е безмитен . "Не можем да се конкурираме с безмитния внос. Те продават всичко..

публикувано на 20.09.23 в 07:40

Кипърската църква подкрепи сексуалното образование

Светият Синод на Кипърската православна църква подкрепя сексуалното образование в училищата като задължително, тъй като децата трябва да бъдат информирани по тези въпроси по научен начин, обяви той след свое заседание. От тази учебна година..

публикувано на 20.09.23 в 05:06

Само 3 процента от населението ползва градски автобуси в Кипър

Кипър си поставя амбициозната цел да увеличи 3 пъти броя на ползващите обществения транспорт до 2030 г., за да намали замърсяването от автомобилите по пътищата. Сега на градските автобуси се возят само 3% от населението, а малката страна е трета в..

публикувано на 20.09.23 в 05:02
 Росен Желязков и Або Савчов

"Отказах да умра" на Росен Желязков в търсене на кармата

"Моята творческа биография е около 10 годишна и започна със самоубийството на брат ми, разказа за "Графити по въздуха" Росен Желязков за новата си книга - "Отказах да умра". Редактор е Або Савчов. Преди романа Желязков е писал и издал стихосбирки...

публикувано на 19.09.23 в 16:25
Савко Калата

Савко Калата с премиера на книга в Созопол

"Премиерата на книгата премина добре, защото кметството на Созопол пое от три години една инициатива за българска литература и така и аз имах късмет да бъда издаден, каза за "Графити по въздуха" бившият затворник и касоразбивач Савко Калата, който имаше..

публикувано на 19.09.23 в 16:02