Докога ще поскъпва сянката на плажа? Концесионерите ядосани на държавата

С нови, по-високи цени на чадърите и шезлонгите, както и поскъпване на цените на плажните капанчета ще ни изненада предстоящият летен туристически сезон. Причината е, че за 2 години инфлационния индекс, с който се повишиха таксите на..

публикувано на 05.02.24 в 09:25
Александър Йоцев

Александър Йоцев: Където сме проверили, сме намерили виртуални животни. Числата са стряскащи!

"Земеделците са едни и същи. Като прослойка, като производство, като бранш са едни и същи, обаче имат различни организации, с различни водачи, с различни амбиции на тези водачи и различен поглед върху развитието на българското земеделие ." Това..

публикувано на 05.02.24 в 08:29

Разкрит ли е кварталът на порока в столичния Търновград?

Средновековна кръчма на осем века излезе при изграждането на новите водопроводи във Велико Търново .  На великотърновските археолози се наложи в края на миналата година да правят спасителни разкопки в траншеите за новите водопроводи по улица..

публикувано на 04.02.24 в 08:45
д-р Музикаджиева

Д-р Галя Музикаджиева: Ракът на простатата е лечим, ако се открие навреме

Доктор Галя Музикаджиева е родена в малко китно градче в Югозападна България.  Израства в семейство на фелдшер и счетоводител. Споделя, че ръководена от изконните ценности на своето възпитание, е решила да тръгне по пътя на медицината. След..

публикувано на 04.02.24 в 04:48

Читалище "Братя Миладинови" в Княжево е ценна част от културното минало и настояще на София

Повод да поканя високо ерудираната Веселина Иванова, организатор „Културни дейности" в читалище "Братя Миладинови", кв. Княжево, София е активният литературен салон в най-старото софийско читалище, когато Княжево е било предградие на столицата и не се..

публикувано на 04.02.24 в 04:31

"След края на историята" с Александър Сивилов: Сталинград и съюзниците

Преди година припомних за сраженията в Сталинград. Днес отново искам да се върна към 2 февруари 1943 г., когато приключва една от най-големите битки в историята на Втората световна война. Предишният път разказах за самите сражения, но не..

публикувано на 03.02.24 в 14:00

"По ръба" с Калина Андролова: Турция ще получи картбланш от Русия за Балканите

След посещението на Хакан Фидан в България турските агенции написаха стандартните съобщения, че ползотворните срещи на турския външен министър у нас разкриват колко силни са стратегическите отношения между нашите две страни. България и Турция са..

публикувано на 03.02.24 в 13:40

Коментар на Петър Волгин: Портиерът на Белия дом ги очаква

Сигурно сте забелязали, че българските официални лица много обичат пътуванията в чужбина, а особено обичат да посещават страната-хегемон. Може би защото се чувстват твърде приятно, когато се отъркват в представителите на великата сила, може..

публикувано на 03.02.24 в 12:30
ген. Валерий Залужни

Лорънс Фрийдман: Отстраняването на Залужни може да увеличи предизвикателствата пред Зеленски

Президентът Володимир Зеленски е уведомил главнокомандващия Валерий Залужни за решението да го уволни. Главнокомандващият е отказал да подаде сам оставка и да заеме друг – апетитен, но далеч не толкова влиятелен пост.  Това научихме от анонимни..

публикувано на 03.02.24 в 10:40

Олга Пиндюк: Интересът на инвеститорите се мести към Югоизточна Европа и Западните Балкани

"Чуждестранните инвеститори се оттеглят от Източна Европа с изключение на България и Естония. Украйна отчита значителен ръст на брутния вътрешен продукт. Китай запазва влиянието си в Сърбия." Така могат да се обобщят изводите на екипа икономисти..

публикувано на 03.02.24 в 09:54