Юлияна Методиева: Дъвката "Паметник на Съветската армия" ще бъде най-позорно употребена

" Тази дъвка - "Паметник на Съветската армия" , ще бъде най-позорно употребена на гърба на гражданите." Това каза в интервю за БНР Юлияна Методиева, журналист от платформата Маргиналия. "Става дума за  пресметнат жест, който има най-вероятно..

публикувано на 08.03.23 в 10:07

Съдия Ивайло Младенов: Чрез медиацията спорът се превръща в диалог

Измененията в Закона за медиацията са революционни за концепцията на българското гражданско-процесуално право . Това каза пред БНР съдията от Върховния касационен съд Ивайло Младенов. Той обясни, че съществуващото досега задължение на..

публикувано на 08.03.23 в 09:01

Великолепие и разруха - ще се превърне ли остров Св. Кирик и Юлита в център за изкуства?

Помощник-генералният директор на ЮНЕСКО Ернесто Отоне и началникът на отдел "Европа" Берта де Санкристобал ще посетят созополския остров Свети Кирик и Юлита.  На място те ще се запознаят с проекта за изграждането на Световен център за изкуства на..

публикувано на 08.03.23 в 06:57

Все още не се прилага наредбата, даваща на неосигурените бременни право на повече прегледи и изследвания. Защо?

Здравно неосигурените бременни жени вече имат право на 4 безплатни прегледа, 4 изследвания и 2 хоспитализации . Доскоро Наредба 26 на Министерството на здравеопазването даваше на тези жени правото само на един безплатен преглед и едно изследване...

публикувано на 07.03.23 в 10:56
проф. д-р Любка Ценова

Проф. Любка Ценова: У нас намаляването на данъците никога не рефлектира върху цените

"Традиция в нашето данъчно облагане е, когато има намаляване на данъците,  никога не рефлектира върху цената на стоката . Единственото е компенсиране на загубите на продавачите, на бизнеса". Това заяви пред БНР проф. д-р Любка Ценова, юрист, експерт по..

публикувано на 07.03.23 в 08:26
Валентин Вацев

Валентин Вацев: Намираме се в период на военни сблъсъци, те бележат прехода от еднополярен към многополярен свят

" САЩ не разрешават на Украйна да мисли за мир и това ще продължи до края на лятото или началото на есента. Какво да се прави, когато Русия не може да загуби на бойното поле, а Украйна не може да спечели на бойното поле? Това е..

публикувано на 06.03.23 в 13:42

Боряна Бунджулова: Няма достатъчно разбиране от обществото към хората с деменция

Днес ще бъде представена книгата "Живот с деменция. Ракурси към изплъзващи се опити" на Боряна Бунджулова, която е доктор по социология и главен асистент в Катедра "Социология" в Софийския университет "Св. Климент Охридски".  " Книгата е мое лично..

публикувано на 06.03.23 в 10:14

Председателят на СОС Георги Георгиев: Продължаваме грижата за децата на София

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев връчи първите пет GPS устройства на деца със специални образователни потребности. 30 устройства вече са раздадени по Програмата на Столичната община за предоставяне на проследяващите апарати на..

обновено на 05.03.23 в 08:35

Без протоколи на хартия за скъпоструващите лекарства от началото на март

Без протоколи на хартия за много от хората с хронични заболявания, които се лекуват с медикаменти, заплащани от Здравната каса – това влезе в сила от средата на седмицата чрез въвеждане на възможността за издаване на електронен протокол за скъпоструващи..

публикувано на 05.03.23 в 06:40
Натали Петрова-директор на фестивала

Най-доброто от световното планинарско и екстремно кино идва в София

Най-доброто от световното планинарско и екстремно кино идва в София. Панорамата е на 6, 7 и 8 март 2023 г., 18:30, а Полският институт отново е домакин на събитието. Традиционната панорама “Ехо от Банско филм фест’ 2022” ще представи част от..

публикувано на 05.03.23 в 05:40