Антон Стефов

Антон Стефов ще прави завод за бронирани автомобили в Благоевград

Дни след като даде старт на строителството на завод за бронирани машини в Бургас, българският предприемач Антон Стефов, емигрирал преди години в Канада, депозира инвестиционното си намерение за такова производство и в родния си Благоевград. Пред..

публикувано на 17.03.23 в 08:50

Зърнопроизводителите: Продаваме под себестойност. Вече не говорим за печалба, а за по-малки загуби

"Има една такава приказка по отношение на украинците, които воюват и на украинските фермери – ти си ми мил, но аз съм си по-мил. ЕС се опитва по всякакъв начин да помогне на Украйна, прие по-свободен режим на движение на украинските стоки и..

публикувано на 17.03.23 в 08:07
Д-р Айлин Фейзуллова

Д-р Айлин Фейзуллова за призванието да си млад лекар

"След дълги години труд, това са 8 години, аз доказах, че мечтите се сбъдват - това за мен е отличието "Златен Хипократ", каза за "Понеделник вечер" носителката на наградата „Златен Хипократ“, дипломирала се с пълно отличие във випуск 2022-ра на..

публикувано на 16.03.23 в 14:46

Абдикира ли общината в Ловеч от проблемите на местната болница?

На извънредно общо събрание на акционерите на Многопрофилната болница "Проф. д-р Параскев Стоянов" беше утвърдена бизнес програма за развитието и дейността на лечебното заведение за периода до края на следващата година. Беше сменен представителят..

публикувано на 16.03.23 в 08:54
Юлия Андонова

Юлия Андонова: Предложените помени в Закона за домашното насилие са компромисни, но по-добре от нищо

Коалиция от неправителствени организации "Заедно срещу насилието" организира дискусия, на която ще бъде отправен апел към следващия състав на парламента да приеме отхвърлените в 48-ото Народно събрание промени в Закона за домашното насилие.  " Да..

публикувано на 15.03.23 в 08:31
Евгений Кънев

Евгений Кънев: Свръхрегулацията на банките в Европа е в наша полза. Има много буфери срещу външни шокове

Случаят с фалиралите банки в САЩ сега е съвсем различен от този през 2008 г., когато започна световната финансова криза . Тогава много европейски банки бяха купили ценни книжа, свързани с американски ипотеки и "заразата" се пренесе в Европа. Тогава..

публикувано на 15.03.23 в 07:48

Велин Георгиев: Оранжерийното производство няма да оцелее без държавна помощ

Осем пъти са се увеличили разходите в оранжерийното производство на зеленчуци у нас за последните две години . С близо два месеца закъснява реколтата на български краставици и домати, пазарът е превзет от чуждо производство на безумни цени, а..

публикувано на 14.03.23 в 13:37

Ще има ли Пловдив трамваи?

Едновременно провеждани множество ремонти на пътна, ВиК и жп инфраструктура в Пловдив изнервят хиляди жители на непрекъснато разрастващия се град. Придвижването по пловдивските улици и булеварди е изпитание както за шофьорите, така и за ползващите..

публикувано на 14.03.23 в 11:30
проф. Илко Гетов

Проф. Илко Гетов: Основният проблем с цените на лекарствата е ДДС. Политиците да обяснят защо остава 20%

Основният проблем с цените на лекарствата е ДДС . Няма логично обяснение защо един регулиран сектор като лекарствата да бъде с 20% ДДС, а други, нерегулирани сектори да бъдат с намален или с премахнат ДДС. Това мнение изрази пред БНР проф. Илко..

публикувано на 14.03.23 в 09:06
Старият град на Мардин

Земетресенията не отказват българите да пътуват до Турция. Туризмът там работи на пълни обороти

Няма отказ от ваканции на Егейското Средиземноморие от страна на български туристи. Само в първите дни след силните земетресения през февруари е имало тревожни въпроси към туроператорите свързани със ситуацията в Турция. Пътуванията до..

публикувано на 14.03.23 в 06:53