Саможертва с надежда

Вие сте с рубриката „Духовен поглед“. Аз съм Румяна Иванова. На Неделя Кръстопоклонна поканих Красимир Владимиров, християнин, който е социален асистент на своето дете, защото в третата неделя на Великия пост, неделното четиво ни призовава да..

публикувано на 19.03.23 в 16:29

Надежда и Недко Митеви от Смолян са пчелари на 2022 година

Семейство пчелари от Смолян получиха официално приза „Пчелар №1 на България за 2022 г.“ Надежда и Недко Митеви бяха номинирани като ферма развиваща пчеларство на високо професионално ниво. Надежда Митева съветва потребителите да купуват продукти..

обновено на 19.03.23 в 08:16

Ямболската астрономическа обсерватория стана на 52 години

В деня на пролетното равноденствие своя 52-ри рожден ден отбелязва Ямболската астрономическа обсерватория. Тя е открита на 21 март 1971. В нея звездите винаги са на една ръка разстояние, а планетите изглеждат близки и гостоприемни. Директорът..

публикувано на 19.03.23 в 06:30
Протест във Франция след налагане на пенсионната реформа

Заповед за арест на Путин, сблъсък САЩ-Русия над Черно море, МиГ-29 за Украйна - акценти от седмицата по света

Международният наказателен съд поиска ареста на Владимир Путин, съюзници на Украйна ще ѝ изпратят изтребители МиГ, а руски и американски летателни апарати се сблъскаха над Черно море. Сред глобалните притеснения се завърна финансовата криза, но..

публикувано на 18.03.23 в 10:49
Доц. Димитър Проданов

Изследователска лаборатория по невротехнологии ще бъде създадена в Института по информационни технологии в БАН

Еспериментална, изследователска лаборатория по невротехнологии ще бъде създадена в Института по информационни технологии в БАН . Тя ще е финансирана от програмата „Хоризонт Европа". Доц. Димитър Проданов, който работи във водещия изследователски..

публикувано на 18.03.23 в 10:17
Антон Стефов

Антон Стефов ще прави завод за бронирани автомобили в Благоевград

Дни след като даде старт на строителството на завод за бронирани машини в Бургас, българският предприемач Антон Стефов, емигрирал преди години в Канада, депозира инвестиционното си намерение за такова производство и в родния си Благоевград. Пред..

публикувано на 17.03.23 в 08:50

Зърнопроизводителите: Продаваме под себестойност. Вече не говорим за печалба, а за по-малки загуби

"Има една такава приказка по отношение на украинците, които воюват и на украинските фермери – ти си ми мил, но аз съм си по-мил. ЕС се опитва по всякакъв начин да помогне на Украйна, прие по-свободен режим на движение на украинските стоки и..

публикувано на 17.03.23 в 08:07
Д-р Айлин Фейзуллова

Д-р Айлин Фейзуллова за призванието да си млад лекар

"След дълги години труд, това са 8 години, аз доказах, че мечтите се сбъдват - това за мен е отличието "Златен Хипократ", каза за "Нощен Хоризонт" носителката на наградата „Златен Хипократ“, дипломирала се с пълно отличие във випуск 2022-ра на..

публикувано на 16.03.23 в 14:46

Абдикира ли общината в Ловеч от проблемите на местната болница?

На извънредно общо събрание на акционерите на Многопрофилната болница "Проф. д-р Параскев Стоянов" беше утвърдена бизнес програма за развитието и дейността на лечебното заведение за периода до края на следващата година. Беше сменен представителят..

публикувано на 16.03.23 в 08:54
Юлия Андонова

Юлия Андонова: Предложените помени в Закона за домашното насилие са компромисни, но по-добре от нищо

Коалиция от неправителствени организации "Заедно срещу насилието" организира дискусия, на която ще бъде отправен апел към следващия състав на парламента да приеме отхвърлените в 48-ото Народно събрание промени в Закона за домашното насилие.  " Да..

публикувано на 15.03.23 в 08:31