Д-р Петър Чипев - специалист по медицина на съня, европейски сомнолог

Д-р Петър Чипев: За да имаме добър сън, трябва да спазваме режим на съня

" Смяната на часовника  оказва влияние върху циркадния ни ритъм, биологичния ни ритъм,  пречи на съня ни, като това оказва по-неблагоприятно влияние върху хората с хронични заболявания , разказа в "Нощен Хоризонт"  д-р Петър Чипев, специалист..

публикувано на 06.11.23 в 17:33
Проф. Маринчо Георгиев, началник на Клиниката по урология в Александровска болница, председател на Българското урологично дружество и национален консултант по урология

Проф. Маринчо Георгиев: Пациентът може да има рак на простата в краен стадий без симптоми

" Ракът на простата може да протече без никакви симптоми, до момента докогато се появят метастази, каза за "Хоризонт" проф. Маринчо Георгиев, началник на Клиниката по урология в Александровска болница , председател на Българското..

публикувано на 06.11.23 в 12:52
Йорданка Фандъкова - кмет на София

Йорданка Фандъкова: Метрото е ключов проект и не бива да спира!

Най-големият стратегически проект, който се реализира в София, е разширението на метрото , посочи Фандъкова. "От следващата седмица започват подготвителните дейности за начало на строителството на метрото през "Слатина" , което е 6 км и 6..

публикувано на 05.11.23 в 16:00

Частично бедствено положение в няколко Силистренски села след вчерашния смерч

Частично бедствено положение е обявено за селата Долец, Прохлада, Колобър и Таслаково, след вчерашният смерч преминал през община Дулово, в Силистренска област. Скоростта на вятъра е била над 20 метра в секунда . Комисия от Общината вече обикаля..

обновено на 05.11.23 в 14:05
Емил Нейков

Емил Нейков за управлението на държавата като лодка в академичното гребане

"Не е удачно да се сменя ролевият водач на лодката често, защото гребците свикват с него и знаят най-малките изисквания. Това има много общо между управлението на държавата и управлението на една лодка, каза за "Рано в неделя" Емил Нейков,..

публикувано на 05.11.23 в 07:30
Ангелина Бонева

МРРБ: Кметовете да побързат с европроектите за стария програмен период!

Новоизбраните кметове да приоритизират работата си по проектите с европейско финансиране заради изтичащ в края на годината срок за договаряне по програмния период 2014-2020 г. - това призова в интервю за БНР заместник-министърът на регионалното..

публикувано на 03.11.23 в 11:18

Проф. Анна-Мария Борисова: Пийте витамин Д, може и целогодишно

Днес е Световният ден на витамин Д, който подпомага отлагането на калций в костите. 90% от него се произвежда от организма, докато сме под въздействие на слънчевите лъчи. В месеците с по-малко слънце витаминът може да се приема и като хранителна..

публикувано на 02.11.23 в 10:30
 Проф. Васил Николов

"Провадия - Солницата" - най-забележителните открития на изложба в Европарламента

Едно от най-забележителните открития на българските археолози бяха показани в изложба в Европарламента в Брюксел .  Дългогодишните проучвания и находките от праисторическия комплекс "Провадия - Солницата" запознават с древна технология за..

публикувано на 02.11.23 в 09:33
Ивайло Найденов

Ивайло Найденов: Сроковете за седми блок на АЕЦ "Козлодуй" са леко оптимистични

Със затварянето на въглищните централи около 2038 г. и с постепенното излизане от експлоатация на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй",  седми блок ще се яви като заместваща мощност на базовата енергия от Маришкия комплекс, а осми блок би следвало да..

публикувано на 02.11.23 в 09:07
Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск присъства на AI Safety Summit 2023 в Bletchley Park, Великобритания, 1 ноември 2023 г.

Лидери от бизнеса и политиката обсъждат рисковете, свързани с изкуствения интелект

Във Великобритания в историческото имение "Блечли парк" (Bletchley Park), където с разбиването на кодовете на армията на нацистка Германия е била осигурена победата във Втората световна война, започна двудневната среща на високо равнище, посветена на..

публикувано на 01.11.23 в 20:01