Диана Русинова

Диана Русинова: Крайно време е за ограничения за младите водачи – да не се качват на мощни коли

Над 300 метра е спирачният път по данни на свидетели , които са били наоколо. Всички следи обаче вече са почистени и напълно заличени. Това заяви пред БНР Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики след последния трагичен..

публикувано на 08.05.23 в 11:01
Ансамбъл (жени)

Ансамбъл (жени) вдъхнови малките гимнастички по време на турнира "Нови звезди"

Ансамбълът ни по художествена гимнастика за жени в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова изигра демонстративно своите две композиции с пет обръча и с три ленти/две топки по време на международния..

публикувано на 08.05.23 в 10:43

В гората "България" се събраха стотици преселници от България в Израел

Стотици преселници от България в Израел се стекоха на традиционния събор в гората „България“, недалеч от Йерусалим. Съборът е посветен на наближаващия ден на братята Кирил и Методий и на годишнината от разпръснатата със сила от полицията,..

публикувано на 07.05.23 в 06:58
доц. Александър Сивилов

"След края на историята" с Александър Сивилов: Франция 1968

На 6 май 1968 г. Париж е залят от един от най-големите студентски протести . С него се поставят основите на френската 1968 г. До края на месеца страната ще стигне на ръба на революцията. Днес ситуацията във френската столица е подобна и много хора..

публикувано на 06.05.23 в 13:40

Коментар на Петър Волгин: Психопатология в парламента

Както знаете, психопатологията е наука, изследваща психичните разстройства на личността. Убеден съм, че специалистите в тази област наблюдават с голям интерес случващото се тези дни в Народното събрание. Просто защото поведението на някои от..

публикувано на 06.05.23 в 12:16
Щети по сграда в Киев от останките на дрон, който украинските сили обявиха, че сами са свалили, тъй като са изгубили контрол върху полета му, 4 май 2023 г.

Масови убийства в Сърбия, атака с дрон срещу Кремъл - акценти от седмицата по света

Трагедия в Сърбия, руско обвинение за украински опит за покушение срещу Путин, изтегляне на Вагнер от Бахмут, временно примирие в Судан и начало на преговори между враждуващите страни, подготовка за историческо кралско събитие във Великобритания...

публикувано на 06.05.23 в 10:52

Доц. Неделчо Стойчев: Масовите убийци нямат адекватни възможности за преодоляване на нарцистичните травми

"Трагичните случаи в Сърбия не са новост в статистиката на масовите убийства. В САЩ и в други европейски страни има доста училищни убийства. Не трябва да се прави генерализиран извод, че оттук нататък ще се случват такива неща. Трябва да го разглеждаме..

публикувано на 05.05.23 в 15:54

Таня Желязкова–Тея: Не може да налагаме на децата правила, ако не са създадени заедно с тях

28 училища с над 18 000 ученици от 755 паралелки в начални, основни и средни училища от всички видове селища в страната участват в проект за ученическо самоуправление. Проектът е на фондация "Институт за информални иновации" съвместно със..

публикувано на 05.05.23 в 10:29
доц. Наталия Киселова

Доц. Наталия Киселова: Ако се опитваш да играеш с Борисов по неговите правила, той ще те надиграе

Месец и три дни след изборите и светкавичното свикване на парламента законодателната дейност на институцията е блокирана, а парламентарните комисии все още нямат председатели. "Това е поредното усилие да бъде забавено всичко . Забавят..

публикувано на 05.05.23 в 08:57
Иво Инджов

Доц. Иво Инджов: ПП и ГЕРБ се надцакват тактически. Стратегически ПП са в много слаба позиция, направиха компромиси

План А на ГЕРБ не сработи . Борисов очевидно иска повече власт , а не само да подкрепя властта и затова започна преговори с останалите парламентарни сили. Борисов иска да има реален контрол върху властта , защото е свикнал да консумира власт...

публикувано на 05.05.23 в 08:33