Протести в Берлин срещу обсъжданите планове на Алтернатива за Германия за репатриране на мигранти

Проф. Клаус Легеви: Разочарованието от провала на миграционната политика ще окрили крайнодесните

"Не искаме един ден да се обвиняваме, че не сме направили нищо." Който изрича такива думи, има мисия. Цитатът е от поканата за тайна среща в Потсдам край Берлин, състояла се през ноември. Отправена е към членове и висш персонал на крайнодясната..

публикувано на 20.01.24 в 09:45

Ставаме ли по-добри шофьори, ако се учим да караме през зимата?

Снегът и заледяванията по пътищата често изненадват не само общините и снегопочистващите фирми, но и шофьорите. Особено онези от тях, които не могат и не знаят как да управляват безопасно автомобила в зимни условия. Добре ли са подготвени младите..

публикувано на 19.01.24 в 07:05

Сдружение "Врачанските къщи" предлага промени в Закона за културното наследство

В мраморното фоайе на парламента ще бъде открита изложба под надслов "Врачанските къщи - нестихващо достолепие" . Експозицията, която показва 20 старинни сгради във Враца, има за цел да насочи вниманието на народните представители към проблемите..

публикувано на 17.01.24 в 06:43
Петко Стоев

Петко Стоев и технологиите, които правят живота красив

Младият изобретател инженер Петко Стоев  преди време представи своята идея за  рехабилитационен робо т, чиято цел е възстановяване на пациенти с травми на горните крайници.  С него Петко спечели  в петото издание на конкурса за млади учени..

публикувано на 16.01.24 в 11:33
 Георги Стоев - Джеки

Режисьорът Георги Стоев – Джеки: Изкуството иска жертви, но те не трябва да бъдат от публиката

От  19 януари по кината тръгва новият филм на режисьора Георги Стоев - Джеки , посветен на брат му –  художника Любен Стоев . По продукцията  „Моят чичо Любен“ Георги работи и с режисьора Никола Бошнаков.  Сценарият е на Ивайло Манев.  В..

публикувано на 16.01.24 в 11:17
Проф. Емил Паскалев - началник на Клиниката по нефрология и трансплантации в УМБАЛ Александровска

Как да се повиши броят на бъбречните трансплантации у нас?

Защо у нас все още остава нисък броят на бъбречните трансплантации? През 2023 г. у нас са извършени общо 42 трансплантации, от тях 25 бъбречни.  По официални данни, към началото на тази година 837 души чакат за трансплантация на орган, като над..

публикувано на 16.01.24 в 11:05
„Клети създания“

Копнежът по свободата в "Клети създания"

Още преди да видя „Клети създания“ разбрах, че това е филм, който няма да ви остави безразлични. Част от познатите ми, които вече го бяха видели, го наричаха глупав и дори вулгарен. Другата част пък възхваляваше чудесната режисура, пъстрите декори,..

публикувано на 16.01.24 в 10:47
Проф. Венцислава Пенчева

Проф. Венцислава Пенчева: Към момента циркулира грипен вирус тип А, но започна да се регистрира и грипен вирус тип B

"Към момента циркулира грипен вирус А, но започна да се регистрира грипен вирус B, като не бива да забравяме и Covid -19 , който също продължава да циркулира, каза в "Закуска на тревата" за рубриката "Минути за здраве" проф. Венцислава Пенчева,..

публикувано на 15.01.24 в 14:43

Община Смолян е с два одобрени проекта по НПВУ

Община Смолян е с два одобрени проекта по процедура: Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за Административно обслужване, култура и спорт, финансирана по Националния план за възстановяване и устойчивост /НПВУ/...

публикувано на 14.01.24 в 07:32

Обща молитва за здраве в Израел спаси живота на актьора Идан Амеди

Сериалът "Фауда" най-накрая дойде и в България. Освен че е доста интересен екшън, мнозина го гледат с надеждата чрез него да проумеят причините и логиката на водещата се сега война между терористичната организация Хамас и държавата Израел, а и като цяло..

публикувано на 14.01.24 в 07:20