Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол). 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Владимир Ампов- Графа

Владимир Ампов – Графа: В България има поле за изява в различни области

Владимир Ампов – Графа издаде нов албум - „Вековна гора“. „ Той съдържа 16 песни. 8 от тях са абсолютно нови . Има интересни колаборации. Някои от текстовете са на гост-автори. Аз съм създател на музиката и аранжиментите. Моята победа в този..

публикувано на 02.06.23 в 17:19

101 отбивки за влюбени

"101 отбивки за влюбени" представя красиви места в България , където можеш да посрещаш залеза с вино в ръка сред ароматни лозя и "тоскански пейзажи" по долината на Струма, да спиш в иглу на върха на планина или да нощуваш в балон под звездното небе в..

публикувано на 02.06.23 в 16:54

Вдъхновяващи истории: Биляна Савова за живота с множествена склероза

Неофициалната статистика у нас сочи, че над 10 хиляди души живият с множествена склероза. Сред тях е и  Биляна Савова, основател на фондация „МС – Мога сам“ . Диагностицирана е с дегеративното заболяване преди 15 години. „ Натрупах много опит,..

публикувано на 02.06.23 в 16:09

Частни траурни агенции в Ловеч искат промяна в общински наредби

Частни траурни агенции в Ловеч искат промяна в общински наредби.  Те  внесоха предложението в деловодството на местния общински съвет. Настояването пред п редседателя Петър Цолов е  за промяна на Наредбата за определяне и администриране на местните..

публикувано на 02.06.23 в 15:33

Кметът на Берковица: Река Раковска трябва да бъде почистена и извън урбанизираната територия

Нямаме бедстващи хора и водата от всички домове, които вчера бяха залети от река Раковска, вече е изпомпана . Това съобщи пред БНР Димитранка Каменова, кмет на Берковица „Остана за изхвърляне кал от помещенията. В момента се почистват улиците на..

публикувано на 02.06.23 в 15:18

Стефан Софиянски: ПП - ГЕРБ е съюз "против", не "за". Това не е добър знак

"Крайно време беше напрежението в политиката да се катализира по някакъв начин, дано този е добър. Дано се даде възможност на хората в проектокабинета да бъдат екип... Този съюз обаче е "против", а не "за" . Двама души изиграха роля за него -..

публикувано на 02.06.23 в 14:22

Обвинения във финансови злоупотреби при изграждането на Интегрирания воден проект в Бургаска област

Мегапроектът на ВиК – Бургас за 460 милиона  лева, финансиран от ЕС, забуксува в бургаския квартал „Лозово“. Стотици хиляди левове дължи фирмата – изпълнител на проекта „Алфавил Строй“ към подизпълнителите. От своя страна те спират работа преди 3..

публикувано на 02.06.23 в 14:19

Следствената служба става самостоятелен орган в съдебната власт

Националната следствена служба да бъде изведена от системата на прокуратурата и да се обособи като самостоятелен орган в съдебната власт. Това прие Народното събрание с промените на второ четене на закона за съдебната власт. Докато обсъждаха..

публикувано на 02.06.23 в 14:16

Христо Иванов след срещата с ДПС: Ако съдебната реформа е правилната, няма значение с чии гласове

Трябва да има съдебна реформа и ние трябва да положим всички усилия тя да се случи. А това е възможно с гласовете, които могат да бъдат събрани в това НС.  Това коментира съпредседателят на ДБ Христо Иванов по повод срещата с ръководството на ПГ..

публикувано на 02.06.23 в 13:07
Георги Ганев

Георги Ганев: Няма да се взимат пари от Сребърния фонд, нито ще се вдигат данъци

Няма да има вдигане на данъци. В това увери слушателите на БНР Георги Ганев, ПП-ДБ. " Може да се премахнат по- рано някои от преференциалните ставки . В никакъв случай няма да има компромис с разходите на държавата за трансфери към нуждаещите се..

публикувано на 02.06.23 в 13:04