Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин в 12.00 часа по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол) до 16.00 часа. 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Коледите могат да бъдат толкова различни, колкото сме различни ние

Коледите могат да бъдат толкова различни, колкото сме различни ние. Това каза пред БНР Радослав Бимбалов, един от авторите в сборника с 21 разказа "Нашата Коледа 2". "Това е най-ценното на този сборник, който за втора поредна година събира разкази..

публикувано на 01.12.23 в 17:08

Звукорежисьорът в "Хоризонт" Боил Каранейчев с нов сингъл и видеоклип

"Сивото страшно" е новият сингъл на Боил Каранейчев (Boil), звукорежисьор в програма "Хоризонт" на БНР. Песента излезе официално и с видеоклип. "Много лично парче. Ядосано! Писано е за едни вътрешни терзания, които събрах смелост с годините да..

публикувано на 01.12.23 в 16:30
Виктор Попов

Зов за помощ: Да дарим живот на 16-годишния Виктор!

16-годишният Виктор Попов има нужда от лечение на тежко онкологично заболяване . Преди месеци момчето е диагностицирано с остеосарком - агресивно туморно заболяване на костите. Лечението, проведено в България, трябва да продължи в Турция, а..

публикувано на 01.12.23 в 15:42

Завършилите висше образование в България се реализират все по-добре

Завършилите специалността "Информатика и компютърни науки" в Софийския университет "Св. Климент Охридски" получават най-висок среден облагаем доход - над 6400 лв. На национално ниво най-ниска - под 1% е безработицата сред завършилите "Медицина",..

публикувано на 01.12.23 в 14:22

Напрежение в община Средец заради бъдещ фотоволтаичен парк

Изграждането на фотоволтаичен парк на голяма територия от 8 200 дка общински мери и пасища предизвика напрежение сред жителите на 4 села в община Средец. Днес областният управител на Бургас започна поредица от срещи с местните хора, за да чуе какви..

публикувано на 01.12.23 в 14:09
Вера Иванова от

Вера Иванова, "Системата ни убива": Не може да има пенсия за инвалидност с до 200 лв. под линията на бедност

Не може да съществува социална пенсия за инвалидност със 100-200 лева под линията на бедност.   Това каза пред БНР Вера Иванова от "Системата ни убива", като определи фиксираната линия на бедност като много занижена и нереална: "По този начин обричат..

публикувано на 01.12.23 в 13:50
Проф. Александър Маринов

Проф. Александър Маринов: Управлението е вредно за страната

" Каквото и споразумение да подпишат управляващите, взаимните удари и мръсните номера ще продължат.  Това е едно противоестествено управление, което не може да решава проблеми, а създава нови". Това коментира пред БНР проф. Александър Маринов,..

публикувано на 01.12.23 в 13:23
На балотажа на 5 ноември Васил Терзиев от ПП-ДБ и

Догодина ще е ясно дали има основание за касиране на избора за кмет на София

Има ли основание за касиране на избора за кмет на София? Това ще стане ясно през новата година.  Софийският административен съд, който е сезиран с такова искане от загубилата вота Ваня Григорова, даде близо месец време за изготвянето на ключовата..

публикувано на 01.12.23 в 12:52

На първо четене: Приеха бюджета на НЗОК

С гласовете на ГЕРБ - СДС, ДПС и "Продължаваме промяната - Демократична България" бюджетът на Здравната каса за догодина е одобрен на първо четене.  В ключовите ресорни комисии при първото гласуване ГЕРБ - СДС и ДПС се въздържаха от подкрепа..

публикувано на 01.12.23 в 11:58
Веселин Маринов

Веселин Маринов - лесен за обичане

Верността на публиката се поддържа с истинска обич. Това сподели пред БНР един най-обичаните изпълнители у нас Веселин Маринов. Той представи н ай-новия си албум - "Лесен за обичане“, който е 30-ти в кариерата му. "Надеждата ми е този албум да е..

публикувано на 24.11.23 в 17:30