Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол). 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Макет на планетариума в София, представен през 2020 г.

От днес и София си има планетариум

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 

обновено на 25.11.22 в 14:41
Тодор Тагарев

Тодор Тагарев: Новите самолети Ф-16 ще излязат към 3 млрд. лв.

Новите 8 самолета Ф-16 Блок 70 ще излязат към 3 млрд. лв., каза военният експерт и бивш служебен министър на отбраната Тодор Тагарев на форум за рисковете пред сигурността на България. Той  отбеляза, че оскъпяването идва от ДДС-то, което ние ще трябва..

публикувано на 25.11.22 в 13:36

Белослава: Сцената е много важна за пътя на артиста

"Музиката трябва да намира поводи да се празнува. Всяко мое качване на сцената през тази година беше празник и беше посветено на всички тези години творчески път. За пътя на артиста много е важна самата сцена ".  Това каза пред БНР певицата Белослава,..

публикувано на 18.11.22 в 17:08

Мая Щърбанова в "От другата страна на радиото": Свободата на словото не е имагинерна представа

"Наградата на Съюза на българските журналисти (СБЖ) дойде в края на тежка за мен година - в професионално и в лично отношение. Затова я възприемам като стимул за ново начало и за следващи сили, за да продължа да се занимавам с тази нелека професия "...

публикувано на 18.11.22 в 16:51
Кирил Петков и Христо Иванов в НС

ПП и ДБ настояват да бъдат оттеглени спорните промени в Изборния кодекс

Парламентарните групи на "Продължаваме промяна" и на "Демократична България" настояха спорните промени в Изборния кодекс да бъдат оттеглен и.  Борисов: Не се отказваме от хартиената бюлетина, искаме и машини, но като тези в САЩ Това е..

публикувано на 18.11.22 в 11:56
Крум Зарков - служебен министър на правосъдието

Правосъдният министър представи механизъм за разследване на главния прокурор

Предложенията за законодателни промени ще бъдат публикувани днес на интернет страницата на Министерството на правосъдието . Те са част от Плана за възстановяване и трябва да бъдат приети до юни догодина.

публикувано на 18.11.22 в 11:14

30 години "Секс, наркотици, рокендрол" и взаимоотношението човек - система

"Никой не очакваше постановката "Секс, наркотици, рокендрол" да влезе в своя  30-и сезон. В Театъра на Българската армия се играе от 1992 година, но първите представления бяха през 1991 година в НДК. Дълголетието на "Секс, наркотици, рокендрол" се..

публикувано на 11.11.22 в 17:27

Знаково за българската история читалище във Велико Търново се руши

Читалище "Надежда" във Велико Търново безвъзвратно се руши, а помощта от Общината и от Министерството на културата се бави . Читалището е знаково за българската история, защото върху неговата сграда за първи път е монтиран надписът "Съединението..

публикувано на 11.11.22 в 17:08

Децата до 7 години се возят безплатно в обществения транспорт. Дали това е така?

Децата до 7 години се возят безплатно в градския и междуградски транспорт. Дали обаче това е така? Оказа се, че има условия и сериозна бюрокрация.  Възрастна жена беше принудена да заплати и билета на своята тригодишна внучка, която пожела да се качи..

публикувано на 11.11.22 в 16:49