Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол). 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

10 нови марки и асортимента бира у нас през тази година

В Международния ден на бирата - национално проучване показва, че 60% от българите пият бира поне веднъж в седмицата. А половината са убедени, че тя е подходящото за тях питие. Ръстът в продажбите за последната година е с 4 на сто, а бирата остава..

публикувано на 05.08.22 в 18:54

Д-р Емил Илиев, Доктор Джаз

"През ноември 2020 г., когато чух за кончината на д-р Емил Илиев, журналистическата ми съвест проговори - защо при неизброимите си интервюта с големи имена от българската култура не бях се докоснала и до света на Човека, създал най-обичания джаз..

публикувано на 05.08.22 в 18:12

Националната опера с турне в Пловдив

Този уикенд Софийската опера и балет започва своето пловдивско турне. За сцената на Античния театър са подготвени четири представления. Гостуването е по покана на Съвета по туризъм. "Макар и с много натоварен летен график, с..

публикувано на 05.08.22 в 17:52

Георги Мамалев на 70: Велико нещо е да разсмиваш хората

"Дълги години мечтаех да изиграя Големанов. По различни причини не се получаваше. Но миналата година влязох в тази роля и я играя с много любов, личи си, че съм щастлив. А в киното мечтая да изиграя забавен, но строг и изпълнителен полицейски..

публикувано на 05.08.22 в 17:34

Илияна Йотова: Поздравявам служебния кабинет, че започна първо с овладяване на енергийната криза

Вицепрезидентът Илияна Йотова стана патрон на инициативи в град Левски за изграждане на скулптурна композиция "Земляци" на тримата големи творци от този край Григор Вачков, Дончо Цончеви Георги Парцалев. В Левски планират скулптура на..

публикувано на 05.08.22 в 16:57
Мустафа Карадайъ

ДПС отива самостоятелно на изборите, приветства създаването на кризисен щаб за енергетиката

ДПС ще се яви самостоятелно на предсрочните избори, обяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията. Съветът е анализирал политическата ситуация и е приел критерии за номиниране на народни..

публикувано на 05.08.22 в 15:39

Лятна академия за деца в НХА

С темата "Да си направим дъжд" беше открита тазгодишната Лятна академия за деца и ученици към Националната художествена академия. За 13-и път висшето училище по изкуства отваря вратите си за всички деца и младежи на възраст между 5 и 18 години...

публикувано на 05.08.22 в 15:35
Диана Русинова

Поддържането на пътищата в област Благоевград е в безобразно състояние

Поддържането на пътищата в област Благоевград е в безобразно състояние, а тунелите са потенциална опасност за живота на хората. Такава е общата констатация от направеното обследване на пътната инфраструктура по автомагистрала "Струма" и..

публикувано на 05.08.22 в 15:05
Проф. Николай Витанов

Проф. Николай Витанов: Максимумът на Covid вълницата мина, вървим надолу

"Мерките срещу разпространението на Covid-19 вършат работа в София, пречупва се трендът на нарастване и се очаква намаляване . До около 14-15 август се очаква София да излезе от жълтата зона и да се върне в зелената". Това каза пред БНР..

публикувано на 05.08.22 в 14:50
Тончо Краевски

Тончо Краевски: Наблюдаваме официално скъсване между президента и досега управлявалите

" Наблюдаваме официално скъсване между президента и досега управлявалите . В началото на кабинета "Петков" Румен Радев беше от страната на управлението, а сега застава в неутралната позиция, където по Конституция би трябвало да бъде президентът...

публикувано на 05.08.22 в 14:15