Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол). 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Заобиколила ли е NEXO забраната за финансиране на политически партии?

" Има основателно съмнение, че чрез дарения от физически лица се заобикаля забраната юридически лица да финансират политически партии . По-лесно е да се заобиколи законът, като средствата, които са предназначени за дарение, бъдат разхвърляни на..

публикувано на 20.01.23 в 13:50
Георги Вулджев

Георги Вулджев: Форумът в Давос - общи приказки и понякога налудничави идеи

" Винаги съм смятал форума в Давос за нещо прехвалено . Често през годините чуваме общи приказки, понякога налудничави идеи. Повечето от нещата, които се говорят там, не водят до реални политически действия... Това е по-скоро публицистично събитие,..

публикувано на 20.01.23 в 13:49
Иван Сотиров

Иван Сотиров: Има криза в политическата система, защото партиите се изродиха в лидерски корпорации

" Същностният разговор е подменен от разговор за формати , което показва пълната несъстоятелност на парламентарно представените политическите партии". Това заяви пред БНР Иван Сотиров, бивш заместник-председател на СДС и бивш депутат, в коментар на..

публикувано на 20.01.23 в 13:09

КЗП наблюдава мобилните оператори заради повишението на цените

Комисията за защита на потребителите проверява за нелоялни практики мобилните оператори, които обявиха увеличение на цените от 1 февруари заради годишната инфлация. "Във всеки един момент, в който видим, че поведението на търговеца би могло да се..

публикувано на 19.01.23 в 16:40

Започва възстановяване на засегнатите площи при пожара на българо-гръцката граница

Два месеца след големия пожар на българо-гръцката граница започва възстановяване на засегнатите площи. По данни на Държавното горско стопанство в Кирково опожарени са близо 900 хектара гори, като по-голямата част от тях попадат в НАТУРА 2000 . Според..

публикувано на 13.01.23 в 16:32
Тончо Краевски

Тончо Краевски: Най-интересният въпрос е дали партиите ще успеят да вземат завоя с компромисите

"Има значение коя партия ще получи третия мандат, защото има значение на кого ще се прехвърли горещия картоф и отговорността за това, че правителство няма да бъде съставено . Но няма значение с оглед на шанса за съставяне. Шансът е напълно изключен"...

публикувано на 13.01.23 в 14:19

Павлина Илиева: Туристическият бранш се нуждае от създаване на гаранционен фонд и сформиране на контролен орган

По-добра туристическа година у нас очакват от обединение „Бъдеще за туризъм“. Политическата ситуация у нас и безснежната зима не работят в полза на сектора, коментира пред БНР Павлина Илиева. Изминалата година беше изключително натоварена за..

публикувано на 13.01.23 в 14:11
Служебният премиер Гълъб Донев

Премиерът Гълъб Донев вижда клопка в срока за предоговаряне на ПВУ

Следващата седмица вицепремиерът Атанас Пеканов започва разговори и консултации с отделните структури на ЕК за това каква процедура да се следва след решението на Народното събрание за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) в..

публикувано на 13.01.23 в 13:04

Радан Кънев: Намираме се извън рамките на демокрацията и в ситуация на узаконена диктатура

"Има ли България нужда от правителство в рамките на 48-ия парламент, или е по-добре да се премине към предсрочни избори? Това е по-важният въпрос. Затъването в спирала от предсрочни избори, в серия от разпускания на парламенти, в създаване на нови..

публикувано на 13.01.23 в 12:42

НПО оспорва заповед на МС за промяна в условията на Програмата за подпомагане на украинските бежанци

Неправителствената организация "Фондация достъп до права" оспорва във Върховния административен съд (ВАС) заповедта на Министерски съвет, с която се променят условията по Програмата за хуманитарно подпомагане на украинските бежанци.  В края на..

публикувано на 06.01.23 в 18:55