Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол). 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Иванка Попова: Без постоянство няма как да се постигне успех в спорта

"Подготовката за състезание е целогодишна. Нужни са дори години. Без постоянство през годината няма как да се постигне успех ".  Това сподели пред БНР Иванка Попова - европейска шампионка по карате в абсолютна категория при жените за 2022 г...

публикувано на 30.12.22 в 14:29

Доц. Ина Анева: Родопската елика с гордост е кръстена на майка ми

" Природата винаги е била обект на голям интерес за мен . Винаги съм искала да работя нещо, което носи добро, да бъде в полза за живота. Първото истинско предизвикателство за мен беше научаването на видовете растения с латинските им имена".  Това..

публикувано на 30.12.22 в 14:01

Проф. Мартин Вечев: В INSAIT вярваме, че най-важното нещо са хората

" INSAIT създаде прецедент за последните 40 години, що се касае за образование, за бизнес, за предприемачество . В България има една огромна пропаст - отглеждаме таланти, деца на световно ниво, но много от тях, може би 90% от тях, заминават за чужбина и..

публикувано на 30.12.22 в 13:29

Благослав Михайлов: Не вярваме в институциите, това е проблем за демокрацията

" Информацията не трябва просто да я има, а да бъде привлекателна за гражданина, да ангажира вниманието , да е лесна за използване. Искаме да представим информацията по най-добрия възможен начин. Това че е публична тя, не означава, че е достъпна"...

публикувано на 30.12.22 в 12:53
Иван Иванов - председател на КЕВР

Ток, парно и топла вода няма да поскъпват през януари

Няма да има поскъпване на тока, парното и топлата вода през януари, съобщи председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. "Българските граждани могат да бъдат спокойни, че енергоресурсите както топлинна енергия, така и..

публикувано на 30.12.22 в 12:05

Винят областната болница във Велико Търново в лекарска грешка, довела до смърт на мъж

Близките на 31-годишен мъж винят областната болница във Велико Търново в лекарска грешка, довела до неговата смърт след лечение в инфекциозното отделение и реанимацията на лечебното заведение. Назначена е вътрешна проверка, заявиха от болницата, а..

публикувано на 30.12.22 в 10:01

"Роди се Младенец" - вълшебната история за раждането на Исус вече има и българско издание

Книгата „Роди се младенец“ на Тоня Горанова излиза за първи път на немски език.  В продължение на 20 години се радва на невероятен успех. Превръща се в коледен бестселър. От няколко дни е и в българските книжарници. Тоня Горанова по вълшебен..

публикувано на 23.12.22 в 16:26

Религии, традиции и обичаи изучават в извънкласни групи ученици от Силистра и Дулово

Близо 70 деца в Силистренска област през тази учебна година изучават празници, обичаи, традиции и в частност православие, събрани в групи под името "Занимания по интереси". Учениците са на различна възраст, а групите са обособени в 4 училища.  Две от..

публикувано на 23.12.22 в 16:05
Нова Загора - ВИК ремонт

Хората в Нова Загора си пожелават да имат вода за празниците, недоволството от спирането й расте

Нараства недоволството сред жителите на Нова Загора заради водния режим, на който са подложени от ВиК - Сливен. Причината за това е подмяната на водопреносната мрежа в града или т.нар. воден цикъл. Хората се притесняват, че заради наложения воден режим..

публикувано на 23.12.22 в 15:32

Доц. Катя Михайлова: Изходът от политическата криза е в "избори до дупка"

Формирането на мнозинства и диалогът в политиката са две съвсем различни неща. Това обясни пред БНР доц. Катя Михайлова, която е преподавател по Социология в УНСС „Мнозинствата са по интереси. Диалогът е свързан с ценности. Има разлика между..

публикувано на 23.12.22 в 13:26