Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол). 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Лазар Лазаров: Политиката по доходите да се приеме от редовен кабинет

Служебният вицепремиер  Лазар Лазаров е категоричен, че служебното правителство е направило необходимото да гарантира по-високи доходи за пенсионерите и хората с трайни увреждания  през 2023 година. В парламента няма да се внася проект на бюджет..

публикувано на 11.11.22 в 15:41
Среща на президента Радев с КНСБ и КТ

Румен Радев: Ако има консенсус в парламента за базов бюджет за 2023 г., правителството ще го внесе

Ако политическите партии и всички народни представители постигнат предварителен консенсус, че искат да бъде внесен базов бюджет за 2023-а година, служебното правителство ще внесе такъв бюджет. Това заяви президентът Румен Радев на среща с..

публикувано на 11.11.22 в 15:22

Хора с увреждания протестират пред МС

Хора с увреждания излязоха на протест пред Министерския съвет, заради липсата на животоподдържащи лекарства в аптеките и дългите периоди, в които те остават без инвалидна пенсия. Протестиращите искат промяна на наредбата, по която се правят..

публикувано на 11.11.22 в 09:09
Ованес в „Тигър и дракон“ в Театър 199

Ованес Торосян: Критиката е градивна, ослушвам се за чужди мнения

"От много време се занимавам с театър и в един момент се създават професионални навици, които помагат при влизането във и излизането от роля . Опичам спонтанността и естественото, ако дадено нещо се е случило, така е трябвало да стане. Критичен съм към..

публикувано на 04.11.22 в 17:06

Вечер, посветена на Виктор Пасков

Вечер, посветена на Виктор Пасков, ще се състои на 7 ноември от 18.30 ч. в Литературния клуб "Перото" в НДК.  Във фокуса ще бъдат "Стихотворения" на автора, които излязоха за първи път, събрани в книга, през септември. Съставители са писателите..

публикувано на 04.11.22 в 16:47

Ще се върне ли хартиената бюлетина? Дебати в Народното събрание за смесеното гласуване

Депутатите обсъждат на първо четене дали да се върне смесеното гласуване - с машина и с хартиена бюлетина. Парламентът дебатира три законопроекта за промени в изборните правила. БСП предлагат връщане на хартиената бюлетина, "Демократична..

публикувано на 04.11.22 в 15:52

Проф. Георги Манолов: Предпоставка за раздуването на политическите привилегии е властта

Цялостен анализ между властта и привилегиите се съдържа във "Власт и привилегии в политическата история" на проф. Георги Манолов, учен, политолог, изследовател, преподавател. "Винаги ме е интересувало защо хората с власт имат и голямо..

публикувано на 04.11.22 в 15:34

Леко свиване на пазара на жилищни имоти

Леко свиване на пазара на жилищни имоти през третото тримесечие на годината показват данни на експертите. Причините - очакван ръст на лихвите и страх от инфлацията. Това са факторите, които определят страховете на купувачите. Но според брокери..

публикувано на 04.11.22 в 14:56

Проф. Симеон Ананиев: Над 50% от подвижния състав в БДЖ е опасен

Вчера се запали бързият влак София - Варна. Това се случи в района на Каспичан. В железниците няма произшествие, при което да липсват поне 3 нарушения . Това обясни пред БНР проф. Симеон Ананиев, който е председател на Асоциацията българските..

публикувано на 04.11.22 в 14:12
Изтребител

Полк. Лозанов: Необходими са 16 изтребителя, за да поддържаме охраната на въздушното пространство

Дискусията за закупуването на изтребители показва, че депутатите преследват личните си и партийни интереси, а не тези на България. Това заяви пред БНР полковникът от запаса Любен Лозанов, който е пилот с над 30 – годишен стаж. „Самолетът Ф - 16..

публикувано на 04.11.22 в 13:34