Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин в 12.00 часа по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол) до 16.00 часа. 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Започна делото на "Лев инс“ срещу "Медиапул"

Започна делото на "Лев инс“ срещу "Медиапул". То е свързано с публикация на финансовия репортер Цветелина Соколова. Казусът беше много шумен в 48-ото НС, когато бяха внесени промени в Кодекса за застраховането, за да не бъда санкционирана..

публикувано на 03.11.23 в 18:18

За какво трябва да внимаваме при покупката на имот?

През последните две години новото строителство на жилищни имоти в София се срива, твърдят брокери. И прогнозират спад - до 35% в края на годината. В същото време, именно новото строителство определя цените на пазара. Според финансисти,..

публикувано на 03.11.23 в 17:28

Търсенето на имоти в големите градове надвишава предлагането, новото строителство се изкупува още на зелено

Спад с 12% на обема на сделките за продажба на недвижими имоти и ръст на цените с почти същия процент. Това са тенденциите и пазарните стойности в сферата на недвижимите имоти тази година. Те бяха отчетени на годишната конференция на агенти и..

публикувано на 03.11.23 в 16:48

Майка на дете с диабет: Живеем в постоянна схема!

Все още е рано да се каже дали забраната за износ на инсулин от България, която ще действа до края на годината, ще улесни достъпа на хората с диабет до животоподдържащи лекарства. Това смята Елисавета Котова, председател на една от..

публикувано на 03.11.23 в 16:09
Община Болярово

Кметът на Болярово, избран с над 70% подкрепа, ще работи за откриване на туристическо КПП в района на село Странджа

Някои от кметовете бяха избрани с рекордна подкрепа на проведените местни избори. Сред тях е досегашният кмет на община Болярово Христо Христов, който  спечели  убедително изборите за осми пореден път . Той  получи подкрепата на 77,75% от..

публикувано на 03.11.23 в 14:57

Защо в Луковит има над 30% невалидни бюлетини?

Огромен брой недействителни бюлетини бяха отчетени на първия тур на местните избори, най-вече при избора на общински съветници. Сред рекордьорите е община Луковит - с почти 1/3 недействителни бюлетини. 6049 са гласували за кмет на община..

публикувано на 03.11.23 в 14:19
Проф. Тодор Галунов:

Проф. Тодор Галунов: Резултатът в София не трябва да се превръща в ожесточена партийна кампания

Аргументите за запазване на сглобката все още изглеждат по-силни, отколкото тези за развалянето й.  Това обясни пред БНРпроф. Тодор Галунов. "Този брак по-сметка, наречен сглобка, крие доста проблеми. Едната формация в него сякаш се държи като..

публикувано на 03.11.23 в 13:25

Проф. Вили Лилков: В София битката е между двама некомпетентни кандидати, не трябва да се подменя с такава между Путин и Запад

Досега никой не се е обърнал към нас с искане за политическа подкрепа . Това заяви пред БНР проф. Вили Лилков, който беше сред кандидатите за кмет на столицата, но не успя да стигне до балотаж.  "Непоисканата подкрепа, може и да не е..

публикувано на 03.11.23 в 14:05

Акад. Красимир Атанасов: Изкуственият интелект се използва повече като реклама

Академик Красимир Атанасов от  Института по биофизика и биомедицинско инженерство към БАН е на първо място в класацията на българските учени и за пети път е сред двата процента топ учените в света на Станфордската класация.  Преди дни излезе..

публикувано на 27.10.23 в 17:53
Министър Иванка Шалапатова (вляво) и португалският социален министър Ана Мендеш Годиньо

България проучва добрите практики на Португалия в прилагането на Европейската гаранция за детето

Голяма делегация от България с експерти в областта на политиките за деца, ръководена от социалния министър Иванка Шалапатова, е на работно посещение в Лисабон . Целта на визитата е запознаване с добрите практики на Португалия при прилагането на..

публикувано на 27.10.23 в 17:03