Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол). 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Минчо Спасов: Истинската реформа и на Прокуратурата, и на съдебната власт минава през изчистване на гражданската квота във ВСС

Който и да разследва главния прокурор,  резултатите трябва да минат през ВСС. Това поясни пред БНР Минчо Спасов, който е адвокат, правозащитник и бивш депутат. „ВСС е разковничето. Ако ВСС си беше на мястото, можеше да осъществи контрол..

публикувано на 27.01.23 в 12:54

Благоевград отново ще има нощна аптека

Няколко месеца са продължили разговорите между собствениците на аптеки и ръководството на общината, за да се стигне до проектодоговор, в който са визирани ангажиментите на двете страни, заявиха на пресконференция Константин Качулев от..

публикувано на 26.01.23 в 16:57

Незабравка Кирова: Радиото е любов

" Радиото е любов . То дава повече възможности да изявиш себе си, разказвайки една история, да накараш хората да я усетят, както ти си я усетил. Едно е писаният текст, съвсем друго е гласът, интонацията, а след това думите, които използваш".  Това..

публикувано на 20.01.23 в 17:51
Елена Иванова, създател на

Накъде през 2023-та? Предложения на "Друми в думи"

Какво да посетим през 2023 г.? Добре е да планираме още в началото на годината Предложенията на Елена Иванова, създател на туристическия блог "Друми в думи" , са пет: Крепостта Калята край Якоруда; Средновековната църква в Калотина; Връх Исполини..

публикувано на 20.01.23 в 17:15

ПП, ДБ и "Възраждане" видяха в проведената лидерска среща подготовка за управленска коалиция

Трите формации, които не отидоха на организираната от БСП среща за съставяне на правителство с третия мандат – "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Възраждане", видяха в разговора на социалистите с лидерите на ГЕРБ, ДПС и..

публикувано на 20.01.23 в 17:05

Правна клиника в Софийския университет предоставя безплатна помощ на хора с увреждания

Правната клиника "Социални права на хората с увреждания" в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" предоставя безплатна правна помощ на хора с увреждания. Предлаганата помощ е в сферите на трудовоправните и..

публикувано на 20.01.23 в 16:30

Дългогодишните проблеми с топлоподаването в Габрово се задълбочават

Дългогодишните проблеми с топлоподаването в Габрово се задълбочават и не е известно възможно ли е намирането на решение. Абонати на местната централа се оплакват, че през този отоплителен сезон авариите са постоянни, в същото време за декември са..

публикувано на 20.01.23 в 16:09
Парламентът освободи Цветан Цветков от поста председател на Сметната палата

Парламентът освободи Цветан Цветков от поста председател на Сметната палата

Изненадващо и без писмени мотиви ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход“ освободиха председателя на Сметната палата Цветан Цветков с проект на решение, извънредно включен в дневния ред на пленарното заседание. Внесеният тази сутрин документ..

публикувано на 20.01.23 в 15:15

Ангел Ангелов: Напоследък в социалните мрежи има голяма агресия спрямо българите в РСМ

"Полицията е идентифицирала нападателите на Християн Пендиков. Те са задържани. Очакваме този път правосъдието да си свърши работата. В последните седмици в социалните мрежи регистрираме голяма агресия спрямо местните българи . На няколко пъти..

публикувано на 20.01.23 в 14:31
Херо Мустафа, посланик на САЩ в България

Херо Мустафа: Корупцията е изкривила начина, по който действат институциите в България

Посланикът на Съединените щати у нас Херо Мустафа каза, че корупцията е изкривила начина, по който действат институциите в България. Като илюстрация на проблема Мустафа описа "истории за адвокати с куфари" и "задкулисни сделки":..

публикувано на 20.01.23 в 13:51