Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма „Хоризонт“ - „Нещо повече“. 

Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки - да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера. 

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на „масовия“ слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Людмила Железова, Георги Марков

Публикации

Весислава Антонова

Весислава Антонова: "Черната книга" е всъщност хроника на бездействието на институциите

"Черната книга" е хроника на бездействието на институциите . Това каза пред БНР Весислава Антонова, журналист, един от авторите в "Черната книга на правителственото разхищение в България" и университетски преподавател.  "Често наричам тази..

публикувано на 20.02.24 в 18:17
Израелският външен министър Ели Коен показва снимки на отвлечени от

Родител на отвлечено израелско момиче: Разочаровани сме и гневни от безсилие

На страниците на The ​​Mail on Sunday, доктор Айелет Леви - Шахар си припомня деня 7 октомври 2023: Вестта за атаката на ислямските терористи срещу Израел я сварва неподготвена, както и хората от цялата страна. Около 7 часа сутринта Наама й звъни и..

публикувано на 20.02.24 в 17:57

Чавдар Стефанов: Постоянните удари на Русия в Украйна може да доведат до разширяване на войната

Русия използва всякакви начини, за да бомбардира Украйна – инфраструктура, мирни обекти, докато Украйна няма тези възможности и въпросът е дали това няма да доведе до разширяване на войната за каквото тръби Москва. Това каза пред БНР..

публикувано на 20.02.24 в 17:21

Владислав Горанов: Рисково е сливането на НАП и "Митници". Такива идеи често са кризисен ПР

Темата за сливане на НАП и агенция "Митници" винаги излиза, когато има някакво разочарование от работата на приходните администрации. Това каза пред БНР Владислав Горанов, бивш министър на финансите, един от санкционираните българи по глобалния закон..

публикувано на 20.02.24 в 16:32

Показват 27 пластики от дърво на Енчо Пиронков на изложба в Пловдив

Утре вечер в залите за временни експозиции в градската художествена галерия в Пловдив ще бъде открита изложба на Енчо Пиронков с нетипични за творчеството му произведения. Става дума за 27 пластики от дърво, които близо 60 години той е държал в..

публикувано на 15.02.24 в 18:12
Бородянка

Пратеник на БНР в Украйна: Между огъня на агресора и защитниците – истории от ада

"Нямаше храна. Каквото намерехме, деляхме с животните", разказва жителка на Ирпин , едно от населените места в Киевска област, които първи усещат ужаса на войната. Преживяват го, докато армията на агресора се опитва да превземе столицата Киев...

публикувано на 15.02.24 в 17:54

Ивайло Иванов: Русия не може да спечели конфликта с Украйна

Русия, въпреки прехвалените си военни способности и развитието на супероръжия, не може да спечели този конфликт . Единственият ѝ шанс е, ако Украйна не получава военната помощ, която ѝ е обещана.  Това коментира пред БНР Ивайло Иванов,..

публикувано на 15.02.24 в 17:23
Милен Любенов

Милен Любенов: За поста външен министър вероятно ще се намери трето решение

За поста външен министър вероятно ще се намери трето решение - дипломат от кариерата. С тази прогноза започна коментара си пред БНР политологът доц. Милен Любенов, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски". Според него сегашният премиер Николай..

публикувано на 15.02.24 в 16:26
В Плевен зарязаха лозовите масиви на Института по лозарство и винарство

В Плевен зарязаха лозовите масиви на Института по лозарство и винарство

В Плевен ритуално зарязаха лозовите масиви на единствения у нас Институт по лозарство и винарство . Това е традиция от години, а датата е съобразена с климата и развитието на лозата. Виното върви с добри приятели, заяви пред БНР директорът на..

публикувано на 14.02.24 в 19:12
dents_ofice

От 1 май пациентите ще доплащат по-малко за зъбна протеза

Как ще се харчат парите от бюджета на Здравната каса преговарят финално Надзорният съвет на обществения фонд и съсловните ортанизации на лекарите и зъболекарите. Парите за дентална помощ през тази година ще са около 360 милиона лева. Как да..

публикувано на 14.02.24 в 18:46