Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма „Хоризонт“ - „Нещо повече“. 

Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки - да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера. 

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на „масовия“ слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Людмила Железова, Георги Марков

Публикации

Дискусии на тема „Дела трябват, а не думи“ - Добрич

В Добрич се провежда поредица от дискусии за Васил Левски

Дискусии на тема „Дела трябват, а не думи“ с деца от училищата организират от Младежкия център в Добрич. Те са посветени на Васил Левски и са част от инициативата да се почете паметта му по повод 150 години от смъртта на Апостола. В центъра тази..

публикувано на 07.02.23 в 18:23

КИИП призова членовете си да се включат в огледите на сгради, пострадали от земетресението в Турция

Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране призова своите членове да се включат в конструктивни огледи и бързи оценки на сгради, пострадалиот разрушителното земетресение в Турция. Доброволците очакват съдействие от Министерството на външните..

публикувано на 07.02.23 в 18:13
Калоян Велчев

Калоян Велчев: Шансът в парламента да влязат по-малко партии е доста сериозен

Служебните кабинети са натоварени със задачата да управляват в много сложна ситуация, но те надхвърлят правомощията, които са им дадени. Това посочи пред БНР политологът Калоян Велчев. „ Все повече изглежда, че служебният кабинет се готви да..

публикувано на 07.02.23 в 17:58
Николай Василев

Николай Василев: Бих вкарал бюджет без дефицит

"Средната заплата в София е може би два пъти по-висока от някои райони в страната. Затова, ако фиксираме минималната работна заплата да бъде 50% от средната за страната, то за София тя изглежда ниска, а за много части в страната ще бъде близка до..

публикувано на 07.02.23 в 17:17

Доц. Пламена Райкова: Всяка страна има своята сеизмична характеристика

"Земетресението в Турция и Сирия се реализира на доста голяма структура с множество структури около себе си. Така реализацията на събитие с такъв голям магнитуд от 7,8 по Рихтер, характерно за този район, дава възможност последвалите трусове да бъдат..

публикувано на 07.02.23 в 16:49

Историческият музей в Белово получи ценно дарение

Историческият музей в Белово получи ценно дарение от ръководството на завода за хартия в града. Става дума за целия финансов архив на фабрика "Сам Патак", която преди 1944 година е била една от водещите фабрики за хартия, търгувайки с целия европейски..

публикувано на 06.02.23 в 17:58
Димитър Ганев

Димитър Ганев: Обединение на ПП и ДБ ще върне интригата за първото място

" Обединението между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще върне интригата за първото място на изборите . Няма как обаче то да не мине без много силна конфронтация с другата основна политическа сила - ГЕРБ. Чрез тази силна конфронтация..

публикувано на 06.02.23 в 17:46
Летище София

Една четвърт от гражданите на България са готови да емигрират

Точно една четвърт от българите заявяват, че ако разполагат с всички необходими документи, биха заминали да живеят в друга държава. Това показват резултатите от проучване на общественото мнение на "Галъп интернешънъл" в 57 държави, покриващо..

публикувано на 03.02.23 в 11:36
Григорий Вазов

Григорий Вазов: Най-хубаво след валутния борд е да влезем в еврото, най-лошо е да го направим 2024 г.

"Най-хубавото нещо, което може да се случи на България след валутния борд, е да влезем в еврозоната. Най-лошото обаче е неподготвени да го направим на 1-ви януари 2024 г.".  Това мнение изказа пред БНР доц. Григорий Вазов, член на Фискалния съвет...

публикувано на 02.02.23 в 18:10