Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма „Хоризонт“ - „Нещо повече“. 

Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки - да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера. 

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на „масовия“ слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Людмила Железова, Георги Марков

Публикации

Йордан Божилов

Йордан Божилов: Байдън дава знак, че САЩ подкрепят напълно териториалната цялост и независимост на Украйна

" Посещението на президента Байдън в Киев е много знаково и то е първо знак към Украйна , че САЩ стоят изцяло зад нейната териториалната цялост и независимост".   Това каза пред БНР Йордан Божилов, председател на Софийски форум за сигурност, бивш..

публикувано на 20.02.23 в 16:29

Игнат Арсенов: Във фокуса на проверките са нелоялните търговски практики в магазините

"Основен фокус на проверките ще бъдат нелоялните търговски практики в търговските обекти ". Това каза пред БНР директорът на Дирекция "Контрол на пазара" към Комисията за защита на потребителите (КЗП) Игнат Арсенов.  КЗП съвместно с..

публикувано на 17.02.23 в 14:04
Елена Йончева

Елена Йончева: Необходим е меморандум за използването на "Пегас"

" Призоваваме за меморандум за използването на този софтуер и да има много ясно критерии за използването му ... Но това не е поредният скандал. Подслушването на опоненти, използването на шпионски софтуери, днешни и бъдещи, е голям европейски проблем...

публикувано на 16.02.23 в 17:55
Велизар Шаламанов

Велизар Шаламанов: България има нужда от депутинизация

"Изследване на индекса на риска в света показва, че заедно с възприемането на Русия като основен риск за сигурността в света се повишава авторитетът на Украйна и на всички страни, които помагат на Киев. Един много добър пример за това е Полша"...

публикувано на 16.02.23 в 17:49
Цветелина Пенева

Цветелина Пенева: Възможно е изборният ден отново да бъде много дълъг

" Възможно е изборният ден отново да бъде много дълъг" . Това каза пред БНР Цветелина Пенева, председател на Обществения съвет към ЦИК. Тя подчерта, че от съвета призовават да се използва изцяло функционалността на машините за гласуване и "да не се..

публикувано на 16.02.23 в 16:58
Христо Казанджиев

Христо Казанджиев: Анонсирането на „Александруполис-Бургас“ е по-скоро пиар акция

Има пряка връзка между руското влияние в ядрената енергетика на ЕС и втората част на списъка „Магнитски“ . Това посочи пред БНР Христо Казанджиев от Българския енергиен и минен форум. Проф. Искра Баева: Държим се сякаш "Магнитски" е наш закон...

публикувано на 16.02.23 в 16:33

Директори очакват от МОН яснота за изграждането на STEM среда в училищата

Училищни директори очакват Министерството на образованието да даде повече яснота за начина, по който STEM обучението по наука, технологии, инженерство и математика ще влезе в българските училища. Все още обаче няма разписани процедури, по които..

публикувано на 15.02.23 в 18:06
Димитър Христов

Димитър Христов, диригент на Оркестъра за народна музика на БНР: Пазим фолклорната памет на България

Оркестърът за народна музика на БНР отбелязва 70-годишен юбилеен сезон. Димитър Христов е негов диригент. поема го преди 20 години.  „Ние съхраняваме, популяризираме, издирваме, записваме и представяме на нашата публика едни от най-добрите..

публикувано на 15.02.23 в 18:03
Тихомир Безлов

Тихомир Безлов: Списъкът "Магнитски“ едва ли ще окаже сериозно влияние върху предизборната кампания

Списъкът „Магнитски“ едва ли ще окаже сериозно влияние върху предизборната кампания . Това коментира пред БНР Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията „САЩ се опитват да развиват използването на този инструмент...

публикувано на 15.02.23 в 16:55