Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма „Хоризонт“ - „Нещо повече“. 

Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки - да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера. 

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на „масовия“ слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Людмила Железова, Георги Марков

Публикации

Ивайло Иванов

Ивайло Иванов: Трудно е да се каже откъде ще се появят двигатели за МиГ-29

" Трудно е да се каже откъде могат да се появят двигатели за МиГ-29, очевидно и Министерството на отбраната няма представа , след като е пуснало обществена поръчка, вместо да потърси директен контакт с държави, които биха ги предоставили. Вариантите..

публикувано на 14.03.23 в 17:07
Филип Гунев

Филип Гунев: Каналджийството е сериозно предизвикателство пред МВР и прокуратурата

" Високият мигрантски натиск, тези множество опити за преминаване на границата, естествено водят и до множество успешни опити . Така че от тези 200 хиляди, които са минали, едни 20-ина хиляди със сигурност са успели".  Това каза пред БНР..

публикувано на 14.03.23 в 16:31

"Да откриеш своята светлина" на Петър Пиронков носи мрака на нашето време

23 картини показва в новата си изложба художникът Петър Пиронков . "Да откриеш своята светлина" ще бъде открита на 14 март (вторник) в 18.00 часа в столичната музей-галерия "Анел" и ще остане отворена за посетители до 7 април. В интервю..

публикувано на 13.03.23 в 18:18
Петър Карабоев

Петър Карабоев: За да си папа, трябва да си политик от световен калибър

"За да си папа, трябва да си политик от световен калибър.  В изявленията му има много политика, разбира се ". С този коментар започна анализа си пред БНР за 10-ата годишнина на папа Франциск журналистът Петър Карабоев, заместник главен редактор на..

публикувано на 13.03.23 в 17:50
Лъчезар Богданов

Лъчезар Богданов: Случилото се със SVB е различно от събитията през 2008 г.

" Случилото се със Silicon Valley Bank (SVB) е явление, което би трябвало да е добре прогнозируемо . Когато твърде много от активите ти са инвестирани в американски държавни ценни книжа с ниска фиксирана лихва, а имаме покачване на текущите лихви,..

публикувано на 13.03.23 в 17:43

Сменен е препаратът за профилактиката с витамин К за новородени

Сменен е препаратът, с който се провежда профилактиката с витамин К за новородени деца . Причината е изтегляне от пазара на използвания досега.  Новият препарат е хранителна добавка , не е медикамент, но това е единственият вариант да се прилага..

публикувано на 13.03.23 в 16:57
снимката е илюстративна

Три години се бави укрепването на голямо свлачище над Благоевград

Три години се бави укрепването на голямо и опасно свлачище над Благоевград по единствения път към няколко села и към ски зона "Картала". Рискът огромните пукнатини в хълма да предизвикат отново свличане на скални и земни маси е ежедневен.  Въпреки че..

публикувано на 09.03.23 в 19:55

30 вечери с 30 класики

"30 вечери с 30 класики". На 17 март започва инициативата на "Филмаутор" и всеки петък (в рамките на 30 седмици) в столичното кино "Одеон" ще бъде излъчван по един класически български филм. "30 вечери с 30 класики" ще припомни някои от..

публикувано на 09.03.23 в 18:07
Тони Николов

Тони Николов: Това ли е апотеозът на българската история, за да властва ПСА над столицата ни?

"Това ли е апотеозът на българската история, за да властва Паметникът на Съветската армия над столицата на България? Това трябва да се запитат хората, независимо на коя страна са. ... Самата идея в центъра на столицата това да е най-обемният и висок..

публикувано на 09.03.23 в 17:31
Светослав Терзиев

Светослав Терзиев: Грузия показава, че има будно общество

" Грузия е в голямо политическо разделение . Страната иска да стане член, но не получи статут на кандидат, защото все още не е готова. Много са силни старите настроения в страната от времето на съветската епоха, въпреки че Грузия..

публикувано на 09.03.23 в 17:17