Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма „Хоризонт“ - „Нещо повече“. 

Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки - да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера. 

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на „масовия“ слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Людмила Железова, Георги Марков

Публикации

Урна за гласуване за избор на председател на СОС

Димитра Воева: Борис Бонев беше препъникамъкът, но оттеглянето му не звучеше като примиряване

Основният препъникамък в СОС е кандидатурата на Борис Бонев . Оттеглянето му не звучеше като примиряване с това, че той няма да е председател . Това каза пред БНР Димитра Воева, политолог от социологическа агенция "Тренд", и добави: " Той беше един..

публикувано на 30.11.23 в 18:26
Д-р Иван Маджаров

Д-р Иван Маджаров: Привидният ръст в бюджета на НЗОК не гарантира по-високи заплати на всички лекари

Привидният ръст в бюджета на НЗОК няма да гарантира възможността да осигурим увеличение на заплатите на всички лекари . Това каза пред БНР д-р Иван Маджаров, председател на УС на Българския лекарски съюз. "На пръв поглед е голямо увеличението, става..

публикувано на 30.11.23 в 17:15
Сергей Станишев

Сергей Станишев: Голямо лицемерие е всичко, което се случва от страна на ПП-ДБ

Голямо лицемерие е всичко, което се случва от страна на ПП-ДБ.  Това заяви пред БНР Сергей Станишев, евродепутат, бивш лидер на БСП и бивш премиер. "Нещата не са стабилни, защото няма ясна коалиция и правила за нейното функциониране. По-почтено е..

публикувано на 30.11.23 в 17:15

СОС отново не избра председател

И третият опит за избор на председател на Столичния общински съвет (СОС) е неуспешен. Резултатите от първи тур за избор на председател на СОС изправиха на балотаж кандидатите на БСП и "Възраждане" – Диана Тонова и Красимир Гълъбов. След..

публикувано на 30.11.23 в 14:41
Иво Божков

Иво Божков: БСП няма да изгубят ролята си на опозиция, ако подкрепят рационалния избор за председател на СОС

Общинските съветници трябва да намерят формулата, по която първо да изберат председател, а след това да управляват града. Такова мнение изрази пред БНР  Иво Божков, бивш общински съветник, общественик  и журналист. "Извън политическото има 90%..

публикувано на 29.11.23 в 19:25
Димитър Гърдев

Димитър Гърдев: Убеден съм, че ще се случи хуманитарна катастрофа в Ивицата Газа

Убеден съм, че ще се случи хуманитарна катастрофа в Ивицата Газа. За това предупреди  Димитър Гърдев, дипломат и експерт по международна сигурност. "Газа е най-гъсто населеният район. В тази кризисна хуманитарна обстановка се създава предпоставка..

публикувано на 29.11.23 в 18:35
Антон Иванов

Антон Иванов: Състоянието на електропреносната мрежа не е на ниво, с което трябва да се съгласяваме

Имаме добре изградена електропреносна система, проблемите са в електроразпределителните системи . Това обясни пред БНР евергийният експерт  Антон Иванов. "Те се оперират от електроразпределителните дружества. Липсата на достачно инвестиции в..

публикувано на 29.11.23 в 17:30
Марчела Абрашева

Марчела Абрашева: Предизборна битка в условие на управление - така изглежда коалицията

Коалиция в предизборна битка в условие на управление - така изглежда управляващата конфигурация . Това каза пред БНР социологът Марчела Абрашева, регионален директор на международната социологическа агенция "Кантар". "Високият градус и..

публикувано на 28.11.23 в 18:40
Купи и дари

"Купи и дари" - Ученици от СМГ с кампания за нуждаещи се пенсионери

" Често откриваме стари хора, които не са виждали не само роднина, но и човек пред последните месеци, дори година " Това сподели пред БНР един от участници в благотворителната кампания, организарана от  клуб Интеракт София - Балкан към Софийската..

публикувано на 28.11.23 в 19:00
Евгений Кънев

Евгений Кънев: Нищо сензационно не виждам в политиката на Асен Василев

"Тази земя да не е свещена? Вместо да се взимат дългове, често трябва да поглеждаме какво има за приватизация, което няма нужда да бъде държавно. Преценка на самия министър и на правителството е каква политика ще води. Може да приватизира и на 100%..

публикувано на 28.11.23 в 17:01