Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма „Хоризонт“ - „Нещо повече“. 

Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки - да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера. 

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на „масовия“ слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Людмила Железова, Георги Марков

Публикации

Американски дрон

Имат ли място дроновете в модернизацията на армията ни?

Историята със "срещата" на руския изтребител Су-27 с американския дрон за наблюдение "Рийпър"  над Черно море преди дни отново ни напомни, че дроновете са предпочитаната технология за  подкрепа на армиите. И у нас е така, но в повече..

публикувано на 16.03.23 в 18:19
Бойко Ноев

Бойко Ноев: Две партии са против България да има силна армия, за да е лесна плячка на тези, които искат да правят от Черно море вътрешно

" Две партии са против България да има силна армия. Те не искат нейното превъоръжаване, против са и да има самолети, за да бъде лесна плячка на тези, които искат да правят от Черно море вътрешно ". Това заяви пред БНР  Бойко Ноев, бивш военен министър и..

публикувано на 16.03.23 в 17:02
Илия Вълков

Илия Вълков: Министър Велкова каза думи, които не би трябвало да използват управляващи държава

" Финансовият министър използва думи, които не би трябвало да бъдат използвани от официални лица , особено заемащи толкова отговорни постове в управлението на държавата - фалит на държавата. На фона на фалиращи банки в САЩ и Европа, от гледна точка на..

публикувано на 16.03.23 в 16:45

ЕЦБ повиши водещите лихви с нови 50 базисни пункта

Европейската централна банка повиши водещите лихви с нови 50 базисни пункта, става ясно от съобщение от централата във Франкфурт. Управителният съвет наблюдава внимателно сегашното "напрежение на пазарите и има готовност да реагира, както е..

публикувано на 16.03.23 в 16:00
Теодора Радева

"Избори" е темата на пролетното издание на поредицата "Литературни срещи"

"Избори" е темата на пролетното издание на поредицата "Литературни срещи" , което ще се състои на 30, 31 март и 1 април. Домакин на събитията ще е Гьоте институт, съобщи пред БНР Теодора Радева, управител на  фондация "Прочети София" и..

публикувано на 15.03.23 в 18:50
Йордан Божилов

Йордан Божилов: Инцидентът над Черно море е рисков, защото е в контекста на войната в Украйна

" Дронът е летял в международно въздушно пространство и е паднал в международни води . Независимо дали става дума за инцидент, или за нещо друго, това е най-опасната ситуация от гледна точка на това, че руски и натовски сила са били в пряко..

публикувано на 15.03.23 в 17:58

Иван Нейков: Опасността от по-голям дефицит беше предвидима

" В продължение на години правехме това, което водеше в посока на по-голям дефицит . Когато помагате, когато подкрепяте хората, трябва да е съобразно нуждите им, а не на калпак. Когато даваш, без да преценяваш нуждите, естествено че харчиш повече..

публикувано на 15.03.23 в 17:54
Любомир Дацов

Любомир Дацов: Разхлабената финансова политика си има своята цена

"Беше ясно, че разхлабената финансова политика си има своята цена . Това е моментът, когато онази неразумна политика на изпреварващо нарастване на всякакви доходи, харчене без контрол, намаляване на ДДС поради една или друга лобистка поправка  доведе..

публикувано на 15.03.23 в 17:38

Националната библиотека с проект за социално сближаване на етносите

Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" стартира изпълнението на проект "Единство в различието" . Целта е социално сближаване на етносите в България чрез опознаване и популяризиране на културното наследство. Акцентът е върху културното..

публикувано на 14.03.23 в 18:51

Проф. Тони Веков: Увеличаването на средствата за здравеопазване е неизбежно

" Публичните средства за здравеопазване в България, които се формират основно от 8% здравна вноска, са недостатъчни . Доказателство за това са високите доплащания на пациентите за импланти, лекарства, медицински дейности, които не са включени в..

публикувано на 14.03.23 в 18:11