Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма „Хоризонт“ - „Нещо повече“. 

Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки - да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера. 

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на „масовия“ слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Людмила Железова, Георги Марков

Публикации

Светослав Терзиев

Светослав Терзиев: Радев бърка като акцентира отново на историческия спор с РСМ

" България е в сектора, който се опитва да защити международното право, защото, ако ние сме от другата страна, ще дадем възможност на държави - наши съседи, по-точно на една държава - да заяви същите териториални претенции, на същите исторически..

публикувано на 23.03.23 в 17:39

Координатор на СИК в Амстердам: Партиите изпращат хора без опит, включително неграмотни

" Доброволци от 1-ва и 2-ра СИК в Амстердам не желаем да участваме в тези избори . Участвала съм и в образуването на много секции или съм ги организирала сама. Това е мрежа от качествени и образовани хора с много опит, създадена през годините,..

публикувано на 23.03.23 в 17:36
Проф. Красимир Калинов

Проф. Красимир Калинов: Видеозаснемането в изборния ден няма да има ефект

" Видеонаблюдението и видеозаснемането в изборния ден са поредното необмислено решение за промяна в Изборния кодекс . Това по никакъв начин няма да допринесе за по-добрата прозрачност и честност на изборите, но ще удължи процеса по преброяване и..

публикувано на 23.03.23 в 17:13

Щерьо Ножаров: Добре е дефицитът да е 3%, но предложените инструменти са грешни

" Добре е да бъде снижен бюджетният дефицит до 3%, но предложените инструменти за това са дълбоко погрешни ". Това заяви пред БНР макроикономистът доц. Щерьо Ножаров, преподавател в УНСС и съветник в  Българската стопанска камара ( БСК). Велкова: МС..

публикувано на 23.03.23 в 16:56
Президентът Румен Радев говори пред журналисти преди срещата на върха на ЕС в Брюксел, 23 март 2023 г.

Радев: Ако продаваме оръжия на други страни, ще искаме да не отиват в Украйна

Президентът Румен Радев заяви, че ако продаваме оръжия на други страни, ще поставяме условия те да не бъдат препродавани на Украйна. Той отново подчерта, че България няма да участва в съвместната поръчка за Украйна на 155-милиметрови снаряди...

публикувано на 23.03.23 в 13:51
Мариан Събев

Мариян Събев: Не е ясно как ще се разходват тези 600 млн. лева от ЕК за охрана на границите ни

Не е ясно как ще се разходват тези 600 млн. лева, които ЕК ще предостави основно за укрепване на границите на България .  Това каза пред БНР Мариян Събев, експерт в програма "Сигурност" на Центъра за изследване на демокрацията. Той подчерта, че..

публикувано на 22.03.23 в 17:56

"Милионерът" предпремиерно в Сатирата

"Милионерът" ще се играе предпремиерно на сцената на Сатиричния театър. Театралната адаптация по текста на Йордан Йовков е на режисьора и актьор Николай Урумов, а в ролите са Силвия Лулчева, Ивайло Калоянчев, Стефания Кочева, Теодор Елмазов...

публикувано на 22.03.23 в 17:49
Владимир Шопов

Владимир Шопов: Москва е готова да приеме ролята на младши партньор в стратегическата ос Китай - Русия

"Ако някой е имал съмнения как изглежда и как се оформя структурата на международната система, то след посещението на китайския лидер Си Цзинпин в Русия те приключват. Има консолидация на стратегическата ос между Китай и Русия . Както в момента се..

публикувано на 22.03.23 в 17:18

Форум в БАН, посветен на водата и метеорологията

Световните дни на водата 22 март и на метеорологията 23 март отбелязва Българската академия на науките с двудневен форум в зала "Проф. Марин Дринов". Сред основните инициатори на честванията е Институтът за изследвания на климата, атмосферата и..

публикувано на 22.03.23 в 17:05
Атанас Радев

Атанас Радев: Необходимо е Министерство на младежта, децата и семейството

" Включването на младите хора в процеса на вземане на решения е фундамент на принципите на демокрация . Младежките организации ни дават този инструмент да участваме. Но младежките организации се ползват с много тежко неразбиране за техните дейности и за..

публикувано на 22.03.23 в 16:27