Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма „Хоризонт“ - „Нещо повече“. 

Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки - да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера. 

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на „масовия“ слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Людмила Железова, Георги Марков

Публикации

Проф. Ивайло Дичев

Ивайло Дичев: Темата за Паметника на Съветската армия ще мобилизира вот

" Избирателната активност не е толкова ниска , тя не е проблемът. Проблемът е, че предизборните кампании често се повтарят и политиците вече няма какво ново да кажат , чудят се какво да измислят". Това каза пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев,..

публикувано на 09.03.23 в 16:36

Софийски вечерни с арии на Пучини, Верди и Пипков

Арии на Джакомо Пучини, Николай Римски-Корсаков, Джузепе Верди, Любомир Пипков, Умберто Джордано и Жорж Бизе са включени в програмата на Софийски вечерни. Концертът в камерната зала на Софийската опера и балет е на 12-и март. Сред изпълнителите са..

публикувано на 08.03.23 в 18:03
Виолета Иванова

Виолета Иванова, КНСБ: Бедността е феминизирана

" Бедността е феминизирана , тя е по-широко застъпена при жените. Те са по-бедни поради факта, че попадат в ниско платените отрасли и работят на по-ниски позиции. А поради по-ниското заплащане е и по-ниската пенсия. В България разликата в пенсиите..

публикувано на 08.03.23 в 16:27
Лилия Мерджанова

Лилия Мерджанова: Независимо от това къде се намираш, трябва да си свързан и ангажиран с България

Независимо от това къде се намираш, трябва да си свързан и ангажиран с България.  Това заяви пред БНРЛилия Мерджанова, Глобална мрежа за успех на младите хора в България „Тук-Там“.Организацията става на 15 години.  "За това време променихме съдби,..

публикувано на 07.03.23 в 18:12
Стоил Цицелков

Стоил Цицелков: Честността на изборите се гарантира чрез хората на място

" В България има много аномалии - някои секции сменят рязко своя вот от избор на избор , включително когато вотът е през няколко месеца. Ние трябва да обясним на обществото, че подготовката за манипулация на изборите е дългосрочна , не се..

публикувано на 07.03.23 в 17:59
Трайчо Трайков

Трайчо Трайков с искане за деактуване на Паметника на Съветската армия от държавна в общинска собственост

Днес Комисията по образование и култура в Столичния общински съвет взе решение да поиска държавата да демонтира и премести Паметника на Съветската армия от общинската земя в Княжеската градина .  "В Столичния общински съвет има някакво..

публикувано на 07.03.23 в 17:47

Йово Николов: Велико Желев не е сам. Подозираме, че зад него стоят политици, санкционирани по "Магнитски"

"Велико Желев не е сам в този бизнес. Подозираме, че зад него стоят политици, санкционирани по "Магнитски" . Това заяви пред БНР  Йово Николов, журналист от вестник „Капитал“. "Това са обществени тайни. Прокуратурата търгува по някакъв..

публикувано на 07.03.23 в 17:09
Георги Ангелов

Георги Ангелов: КЗК трябва да се събуди

" Цените в България се вдигат бързо нагоре и протяжно, когато трябва да вървят надолу . Този "ефект" е свързан с недостатъчно конкурентния пазар и щедрото раздаване на пари на калпак за компенсации. Това изкривява начина, по който работи системата...

публикувано на 07.03.23 в 16:29

Как войната в Украйна и инфлацията повлияха на цените на имотите?

Войната в Украйна и инфлацията в България тласнаха цените на имотите рязко нагоре в началото на 2022 година и това продължи месеци наред, преди на пазара да се забележат индикации за връщане към нормалните ценови нива.  Това коментира Димитър..

публикувано на 06.03.23 в 18:48
Мартин Владимиров

Мартин Владимиров: Енергийната и климатична сигурност са част от стратегията за националната

" Енергийната и климатична сигурност са част от стратегията за национална сигурност на всяка държава".   Това заяви пред БНР Мартин Владимиров - директор на програма "Енергетика и климат" в Центъра за изследване на демокрацията. Той..

публикувано на 06.03.23 в 17:37