Преди всички

Силвия ВеликоваЕкипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година.

От понеделник до петък - от 06:05до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им. 

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

проф. Илко Гетов

Проф. Илко Гетов: Основният проблем с цените на лекарствата е ДДС. Политиците да обяснят защо остава 20%

Основният проблем с цените на лекарствата е ДДС . Няма логично обяснение защо един регулиран сектор като лекарствата да бъде с 20% ДДС, а други, нерегулирани сектори да бъдат с намален или с премахнат ДДС. Това мнение изрази пред БНР проф. Илко..

публикувано на 14.03.23 в 09:06
Доц. Йосиф Аврамов

Доц. Йосиф Аврамов: През тази година може да стигнем до 5-6% инфлация

През тази година може да стинем до 5-6% инфлация , изказа мнението си пред БНР доц. Йосиф Аврамов от департамент "Телекомуникации" на НБУ, доктор по икономика. "Тя се изконсумира в България. След септември миналата година и началото на тази година..

публикувано на 14.03.23 в 08:39

Десет нелегални мигранти от Мароко са задържани в София

Десет нелегални мигранти от Мароко са задържани в къща на столичната ул. "Емилиян Станев", научи БНР. Акцията на полицията е била снощи след сигнал за присъствие на чужди хора в къщата. Екипите на СДВР са влезли вътре и са открили..

публикувано на 14.03.23 в 08:14
Петър Ганев

Петър Ганев: Малките производители да бъдат по-гъвкави - да търсят директен достъп до клиентите

" Търговските вериги продават около 30-35% от млечните продукти и яйцата . Всичко останало е в малки квартални, във фирмени магазини, пазари. Има много различни начини за продажби на дребно. Голямата верига обикновено концентрира 30-40% от..

публикувано на 14.03.23 в 08:01

Тодор Ванев: Няма как да се сложи таван на надценките

Политика на ЕС е да се унищожава родното производство , за да може да има по-голям внос от други държави, изказа мнението си пред БНР Тодор Ванев - млекопроизводител. " Няма кой да помисли за България . Субсидиите на големите държави са два пъти..

публикувано на 14.03.23 в 07:38
Дидие Рейндерс

Над 50% от сигналите за опасни стоки в ЕС са от Китай и едва 22% за стоки от ЕИП

Над половината сигнали за опасни стоки в ЕС за миналата година са дошли от Китай и едва 22 на сто от Общността и трите асоциирани страни от Европейското икономическо пространство - Исландия, Норвегия и Лихтенщайн. Това съобщи еврокомисарят по..

публикувано на 14.03.23 в 07:00
Старият град на Мардин

Земетресенията не отказват българите да пътуват до Турция. Туризмът там работи на пълни обороти

Няма отказ от ваканции на Егейското Средиземноморие от страна на български туристи. Само в първите дни след силните земетресения през февруари е имало тревожни въпроси към туроператорите свързани със ситуацията в Турция. Пътуванията до..

публикувано на 14.03.23 в 06:53

Виктор Чулев: "Всичко, навсякъде, наведнъж" е удобният филм

Личните ми фаворити за "Оскар" бяха други, каза пред БНР Виктор Чулев - киноман, бивш телевизионен сценарист. ""Всичко, навсякъде, наведнъж" в никакъв случай не е слаб филм. Стори ми се, че "Всичко, навсякъде, наведнъж" е малко удобен филм - филм,..

публикувано на 13.03.23 в 10:14
Костадин Бонев

Костадин Бонев: Изкуството е свързано кръвно с нравствеността на една нация

"В сегашната ситуация в културата не са толкова важни героите, мними или реални. Героите са важни в собствените си очи първо. Не мисля, че тези, които реално дърпат каруцата напред, се самоизживяват като герои ." Това мнение изрази в интервю за..

публикувано на 13.03.23 в 09:44

Инж. Белелиев: Голяма част от българските земи глупаво ще ги използваме за фотоволтаици

Програмата за подпомагане на домакинствата за изграждане на инсталации с фотоволтаици или солари е доста усложнена, с много изисквания и условности .  Това заяви пред БНР инж. Димитър Белелиев, председател на УС на Българската асоциация на..

публикувано на 13.03.23 в 09:22