Преди всички

Силвия ВеликоваЕкипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година.

От понеделник до петък - от 06:05до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им. 

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

57% ръст на пътниците на Летище Варна спрямо 2019 г.

От началото на 2023 г. ръстът на пътниците е 57% в сравнение с 2019 г. , заяви пред БНР Деница Милосавлевич - началник Отдел "Авиационен маркетинг" на Летище Варна. По думите й тази зима са имали 18 целогодишни дестинации на летището.  В..

публикувано на 20.03.23 в 07:37

Пепа Николаева: Може да се учим от ирландците как да се справяме с кризи

Зелено облекло, зелена храна, зелена бира. Това е част от колорита на днешния ден - на Св. Патрик, в който ирландците навсякъде по света отбелязват националния си празник. Миналата година на този ден в зелено са били осветени обекти в 690..

публикувано на 17.03.23 в 10:01

Адв. Свилена Димитрова: Здравната култура е един от проблемите в здравеопазването у нас

40% повече прегледани спрямо предходната година, но и неглижиране на заболявания - тези резултати представи пред БНР адв. Свилена Димитрова от Българска болнична асоциация. Днес Асоциацията заедно с Фондация "BCause" ще представят резултатите от..

публикувано на 17.03.23 в 09:47

Адвокат Лилия Симеонова: Дължим на обществото разясняване на ползите от медиацията

Работна група към ВСС провежда поредица от срещи с адвокатски колегии по места във връзка със Закона за медиацията и подготовката за влизането в сила на разпоредбите, приети от последното Народно събрание. Първите две срещи са били в Бургас и Стара..

публикувано на 17.03.23 в 09:14
Антон Стефов

Антон Стефов ще прави завод за бронирани автомобили в Благоевград

Дни след като даде старт на строителството на завод за бронирани машини в Бургас, българският предприемач Антон Стефов, емигрирал преди години в Канада, депозира инвестиционното си намерение за такова производство и в родния си Благоевград. Пред..

публикувано на 17.03.23 в 08:50
Доц. Красен Станчев

Красен Станчев: Всички данъчни облекчения трябва да отпаднат

"Засега поведението на приходите е относително добро . Онова, което трябва да се направи, е да се съкратят разходите . Това е, което предприема правителството в момента. Това, разбира се, незадължително ще стане". Това заяви пред БНР Красен..

публикувано на 17.03.23 в 08:42

Зърнопроизводителите: Продаваме под себестойност. Вече не говорим за печалба, а за по-малки загуби

"Има една такава приказка по отношение на украинците, които воюват и на украинските фермери – ти си ми мил, но аз съм си по-мил. ЕС се опитва по всякакъв начин да помогне на Украйна, прие по-свободен режим на движение на украинските стоки и..

публикувано на 17.03.23 в 08:07

Кремена Атанасова: Служителите в КЗП този път няма да отстъпят

" Ситуацията с възнагражденията в КЗП е трагична . Заплатите са изключително ниски - от порядъка на 1000 - 1200 лв. брутно възнаграждение, чисто често са около 900 лв. Това са абсурдни възнаграждения за една ключова администрация, от която очакваме да..

публикувано на 17.03.23 в 07:52
Илюстрация: Георги Цветков

Партиите и коалициите са поканени да сключат Пакт за честни избори

Всички партии и коалиции с прогнозен резултат над един процент в социологическите проучвания са поканени да сключат днес Пакт за честни избори. Инициативата на "Обединението за честни избори", включващо неправителствени организации, експерти и..

публикувано на 17.03.23 в 07:17
Славчо Нейков

Славчо Нейков: Предложението на ЕК за повече регулиран пазар при кризи е облечено с мантията на повече ВЕИ

Преди дни Европейската комисия направи реформи в областта на използването на възобновяеми енергийни източници в бита и даде възможност държавите членки да могат да защитят уязвимите потребители с просрочени задължения от изключване на тока. При..

публикувано на 17.03.23 в 07:11