Преди всички

Силвия ВеликоваЕкипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година.

От понеделник до петък - от 06:05до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им. 

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Съоръжение за събиране на кенчета се появи в Добрич

Първото специализирано съоръжение за събиране на метални кенчета се появи в Добрич. То е поставено на централната пешеходна алея, а идеята принадлежи на един от собствениците на заведения там - Георги Миланов. Събраните кенчета ще бъдат..

публикувано на 16.03.23 в 10:00
Николай Маринов

Художникът Николай Маринов: Багрите са в моите вени

"Обичам да си играя както с думите, така и с четката и цветовете.  Багрите са в моите вени ." Това каза в интервю за БНР художникът Николай Маринов. Днес в  център за себепознание "Орфей" той открива изложбата си "Сънят на Орфей". Художникът е..

публикувано на 16.03.23 в 09:52
Соня Спасова

Соня Спасова: 60% от хората плащат кеш закупените онлайн стоки

Около 60% от хората, закупили стока онлайн, плащат в брой на място, след като я получат , посочи пред БНР Соня Спасова - директор на Европейския потребителски център.  По думите й хората не трябва да се притесняват от плащането с кредитна или..

публикувано на 16.03.23 в 09:46

Абдикира ли общината в Ловеч от проблемите на местната болница?

На извънредно общо събрание на акционерите на Многопрофилната болница "Проф. д-р Параскев Стоянов" беше утвърдена бизнес програма за развитието и дейността на лечебното заведение за периода до края на следващата година. Беше сменен представителят..

публикувано на 16.03.23 в 08:54
Проф. Тодор Кантарджиев

Проф. Кантарджиев: Грипът си отива. Ние сме свободна от морбили държава

"Грипът не си е отишъл, но си отиде като епидемия. Получава се разнообразие на грипните вирусни щамове, което говори, че още седмица-две и почти ще изчезнат случаите ." Това каза пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, съветник на Столичната община по..

публикувано на 16.03.23 в 08:28
Огнян Атанасов

Огнян Атанасов, КНСБ: Не протести, готови сме за стачка

" Не протести, нашите хора са готови за стачка ", предупреди в интервю за БНР Огнян Атанасов - вицепрезидент на КНСБ. " Искаме редовен бюджет за цялата година, в който да се види ясна политика по доходите . Такъв бюджет нямаше. Сега се оказва дори,..

публикувано на 16.03.23 в 08:13
Кузман Илиев

Кузман Илиев: Падане на валутния борд и заем от МВФ са равни на финансов Армагедон за България

"В момента правим голяма грешка – да убием вестоносеца , като общество, като политически формации, всички. Никой не иска да му кажеш в очите истината. А истината тази дама я казваше още когато застана на позицията. Ние задлъжняваме с много..

публикувано на 16.03.23 в 08:01
Диана Андреева

Диана Андреева: Политическите сили се обединиха около Пакт за култура, който ще бъде депозиран, когато заработи НС

Обсерваторията за икономика и култура организира дебат на тема „Българската култура и парламентарните избори - 2023 година“ . Към нея имаше сериозен интерес от страна на политическите сили , посочи пред БНР  Диана Андреева-Попйорданова.  "..

публикувано на 15.03.23 в 10:00
София Владимирова

София Владимирова: Ако журналистът няма позиция, интервюто може да го дадем и на изкуствения интелект

"Допустимо ли е спортен журналист да бъде свален от ефир, защото е изразил политическа критика към правителството? Не е ли това право на свободно изразяване на всеки човек? Ние казваме ли,  приемаме ли като общество, че журналистът няма право на..

публикувано на 15.03.23 в 09:50
Jump2IT академия

Започна кандидатстването за безплатно обучение по придобиване на IT умения в Jump2IT академия

Вече е отворена процедурата по кандидатстване за петото издание на Jump2IT академията за нов старт в кариерата. Това е специално обучение за придобиване на базови IT умения. Не се изисква кандидатите да имат опит в сферата. Няма и ограничение за..

публикувано на 15.03.23 в 08:54