Преди всички

Силвия ВеликоваЕкипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година.

От понеделник до петък - от 06:05до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им. 

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Валентина Васильонова

Валентина Васильонова: Резервоарът на Източна Европа от сезонни работници е изчерпан

Никой не иска да работи в земеделието - това е процес, към който вървяхме през последните десетилетия, преди да осъзнаем, че е структурен проблем . Това мнение изрази пред БНР Валентина Васильонова, председател на Федерацията на независимите..

публикувано на 23.03.23 в 09:37
Христо Христев

Христо Христев: Това няма да са последните заповеди за арест на МНС

"Всички държави - страни по уредбата на МНС, са обвързани - ако в следващ момент лицата, срещу които е издадена такава заповед, попаднат на тяхна територия, да ги задържат и предадат на МНС. Това ще бъде изпитание, доколко е устойчива и се прилага..

публикувано на 23.03.23 в 09:22
Костанца Рангелова

Костанца Рангелова: Рискуваме въглищните централи да се превърнат в динозавър в енергийния сектор

Центърът за изследване на демокрацията ще представи 3 различни сценария, които изследват доколко е възможно страната ни да постигне климатична неутралност. Дискусията е под надслов "Пътна карта за климатична неутралност на България до 2050 г." При..

публикувано на 23.03.23 в 08:33
Стоян Панчев

Стоян Панчев: Не очаквам реални резултати по отношение на цените

" Едва ли тази намеса ще произведе нещо положително за потребителите или негативно за инфлацията . Колкото повече следя заниманията на служебния кабинет с въпроса, толкова повече ми се струва, че цялата история по скоро е опит за създаване на медиен..

публикувано на 23.03.23 в 08:06

Съюзът на птицевъдите предупреждава: 2,5 милиона яйца от Украйна може да се появят на пазара като български

Миналата седмица по партньорска програма в България са внесени 2,5 милиона яйца от Украйна , които обаче още не са на пазара.  Това съобщи пред БНР председателят на Съюза на птицевъдите Ивайло Гълъбов, който изрази опасения от премаркирането на..

публикувано на 23.03.23 в 07:53

Отбелязваме Световния ден на метеорологията

Националният институт по метеорология и хидрология отбелязва днешния Световен ден на метеорологията с Ден на отворените врати.  За желаещите да се запознаят с работата на синоптиците са отворени и филиалите във Варна, Кюстендил, Плевен и Пловдив, както и..

публикувано на 23.03.23 в 06:39

Младият пианист Доач Бездюз с благотворителен концерт за пострадалите от земетресението в Турция

Трагедията, сполетяла Турция след опустошителните земетресения, разтърси много хора. Към страната се насочи вълна от международна подкрепа. Сред желаещите да окажат съдействие е и младият пианист Доач Бездюз . Той живее в България от 6 години . През..

публикувано на 22.03.23 в 11:02

Илия Вълков: Българските медии правят много компромиси със съдържанието

" Българските медии са недостатъчно добре финансирани и правят много компромиси със съдържанието ". Това заяви пред БНР преподавателят по журналистика в УНСС Илия Вълков. "Особено при частните медии - там много често намеса в редакционното..

публикувано на 22.03.23 в 09:52

Весела Чернева: Посещението на Си Цзинпин в Москва е израз на ужаса, че Русия може да загуби тази война

"Връщането на разговора върху опциите за края на тази война, т.е. при какви условия Русия би се изтеглила от Украйна, би бил фокусът, който всички предпочитат.  Възможно е за Китай това да е най- желаният изход от тази ситуация" . Това обясни пред..

публикувано на 22.03.23 в 09:18

Проф. Даниел Вълчев: Свикнахме да ползваме съдебната реформа като политическо знаме

Самоцелните изменения на Конституцията никога не са водили до нещо добро . Това заяви пред БНР деканът на Юридическия факултет в СУ "Св. Климент Охридски" проф. Даниел Вълчев. "От 5 изменения и допълнения на Конституцията, откакто тя е приета, в 4..

публикувано на 22.03.23 в 08:48