Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС на СДС прие декларация за реформи в здравеопазването

Националният съвет на СДС прие декларация за проблемите в здравеопазването. В нея се настоява за изпълнение на постигнатото споразумение с ГЕРБ за гарантирано допълнително финансиране на здравната реформа. Сините ще предложат на другите парламентарни групи споразумение, което да начертае конкретни стъпки и срокове за реализиране на структурната реформа в здравеопазването.

Димитър Иванов е новият главен секретар на СДС. За председател на Националния предизборен щаб на партията е избран Борис Марков. В новото ръководство на СДС влиза още Светозар Шуманов, Вълчо Чолаков, Любомир Ковачев, Найден Зеленогорски, Румен Христов и Вельо Илиев.

По повод искането на РЗС да бъде намален броят на депутатите, формиращи парламентарна група, лидерът на СДС Мартин Димтров заяви, че не трябва да се правят промени, които облагодетелстват конкретни парламентарни групи. Според него практиката на прескачане от група в група е лоша и подменя вота на избирателите.

Парламентът прие правилник за работа, съгласно който минималният брой на депутати за съществуването на парламентарна група е 10 и Яне Янев също е гласувал този правилник, припомни Мартин Димитров.
Мартин Димитров: Господин Тагарински заедно с Димитър Димитров, Димитър Йорданов, Иван Колчаков, знаете, напуснаха нашата парламентарна група само преди 7-8 месеца, така че се чудя на хората, които се учудват, че те са го направили за пореден път. Това не може да бъде изненада за хората, които добре познават политическия живот в България.

 

По публикацията работи: Румяна Василева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна