Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детелин Далаклиев - носител на "Спортен Икар" за постижение на годината

Детелин Далаклиев получи Спортен Икар за Постижение на годината. Признанието световният шампион по бокс получи от фондация "Български спорт", която връчи годишните си награди за 18-ти пореден път.

Приз за Шампионско дълголетие взеха двама представители на колективните спортове - баскетболистът Тодор Стойков и волейболистът Пламен Константинов.

За пробив в Световния спорт беше отличен бившият футболист на Литекс и настоящ на ПСВ Айндховен Станислав Манолев, а за Най-проспериращ млад спортист Икари получиха Ангел Караньотов - европейски шампион и световен вицешампион по супермото, както и световния шампион по сноуборд Радослав Янков.

За достойно представяне награди взеха Иван Йотов - троен световен шампион по стрелба с лък за ветерани, Мария Оряшкова - световна и европейска шампионка по самбо, Станка Златева - европейска шампионка и носителка на бронзов медал от световното пъревнство по борба, Явор Христов - световен шампион по стрелба с лък в зала, Мария Гроздева - двекратна европейска шампионка и Йордан Йовчев - световен вицешампион и бронзов медалист от европейско първенство по спортна гимнастика.

Пластиките "Спортен Икар" и тази година са изработени от художника Христо Христов. Първият носител на наградата "Спортен Икар" е състезателят по кану-каяк Николай Бухалов през 1992 година.

/К.И./

 

По публикацията работи: Борислав Нинов/Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна