Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Валенсия" изхвърли "Дженоа" от Лига Европа

 

Италианският "Дженоа" приключи участието си в Лига Европа след домакинска загуба от испанския "Валенсия" с 1:2. Домакините трябваше да запишат задължителна победа, за да се класират напред, но така и не успяха да го сторят. Първият гол падна в добавеното време на първата част, когато Бруно бе точен отблизо. Аржентинецът Ернан Креспо върна интригата в мача, след като в 51-та минута възстанови равенството. 5 минути преди края на двубоя Давид Вия изпусна дузпа, но се реваншира с гола си в добавеното време за крайното 1:2. За сметка на "Дженоа" за следващия кръг се класира френският "Лил", който победи като домакин "Славия" Прага с 3:1. "Валенсия" спечели групата с 12 точки, а "Лил" събра 10.

"Аякс" записа неприятна загуба през тази кампания като в последния си мач от група "А" холандците отстъпиха с 1:3 пред белгийския Андерлехт на собствения си стадион. Головете за гостите паднаха още през първото полувреме - на 2 пъти се разписа Лукаку - в 13-та и 22-та минута, а Легеар направи резултата класически в 43-та мин. Едва 15 минути преди края Урби Емануелсон вкара почетния гол за домакините. Въпреки загубата "Аякс" продължава в следващата фаза, след като събра 11 точки, колкото има и "Андерлехт". В другия мач от групата "Динамо" Загреб в мач без значение допусна домакинска загуба от румънския "Тимишоара" с 1:2.

Германският "Хамбургер" загуби визитата си на израелския "Апоел" Тел Авив с 0:1 и отстъпи 1-то място в група "С". Единственото попадение в мача бе дело на Йебоа, който вкара още 23-та минута на срещата. "Апоел" приключи с 12 точки, а "Хамбургер" събра 10. В другата среща от група "С" "Рапид" Виена и "Селтик" направиха зрелищно 3:3. Домакините от Австрия вкараха 3 гола в рамките само на 19 минути чрез Йелавич /2/ и Салихи, но "детелините" взеха точката с 2 попадения на Фортюне в 24-та и 67-та минута и едно на МакГоуан в добавеното време на двубоя.

Последни срещи от груповата фаза на турнира по футбол Лига Европа:

Група "А":
"Аякс" Амстердам Холандия - "Андерлехт" Белгия - 1:3
"Динамо" Загреб Хърватия - "Тимишоара" Румъния - 1:2

Крайно класиране:
1. "Андерлехт" - 11 точки
2. "Аякс" - 11
3. "Динамо" - 6
4. "Тимишоара" - 5

Група "В":
"Дженоа" Италия - "Валенсия" Испания - 1:2
"Лил" Франция - "Славия" Прага Чехия - 3:1

Крайно класиране:
1. "Валенсия" - 12 точки
2. "Лил" - 10
3. "Дженоа" - 7
4. "Славия" Прага - 3

Група "С":
"Апоел" Тел Авив Израел - "Хамбургер" Германия - 1:0
"Рапид" Виена Австрия - "Селтик" Шотландия - 3:3

Крайно класиране:
1. "Апоел" Тел Авив - 12 точки
2. "Хамбургер" - 10
3. "Селтик" - 6
4. "Рапид" - 5

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна