Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златан Ванев иска нова федерация по вдигане на тежести

 

Отнемане на лиценза на настоящата федерация по вдигане на тежести под ръководството на Антон Коджабашев и създаване на нова федерация. Това според опозицията, начело с многократния световен и европейски шампион Златен Ванев, зад когото застават 28 клуба, ще доведе до спасяване на българските щанги, които са с изключителен принос за спорта в страната. На пресконференцията присъстваха още най-добрият ни треньор за всички времена Иван Абаджиев и бившият президент на федерацията Андон Николов.

"Няма да можем да направим промени на Общо събрание, тъй като почти всички решения според устава трябва да се взимат с 3/4 от гласовете на членовете на федерацията, а не на присъстващите. Това означава, че настоящото ръководство ще бъде завинаги начело.", заяви Ванев, който подчерта, че не се бори за власт.

В момента Ванев работи в клуб в Русе, в който тренират 25 деца и едни от най-добрите ни състезатели. Този клуб обаче не се допуска до участие в държавните първенства, въпреки че е платен членският внос по банков път, защото във федерацията не искали да вземат парите.

Бившият ни национал обяви, че за президент на федерацията ще бъде издигнат бизнесменът Георги Иванов - шеф на фирма "Екоклима".

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна