Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваният от бандата на "Крокодилите" Евгени Милев заяви, че е невинен

Евгени Милев, по-известен като Гейзо, остава в ареста, реши Сливнишкия районен съд. Според съдията по делото Георги Николов, има достатъчно данни, че Гейзо е използвал международен паспорт с фалшиви печати, за да си изгради алиби за престъплението, за което беше обявен за общодържавно издирване - участие в група за въоръжени грабежи.

Кога Гейзо е напуснал България – преди или след въоръжения грабеж край Вакарел в нощта на 13-ти срещу 14-ти декември, по това спориха няколко часа прокуратурата и защитата. Според държавното обвинение алибито на Евгени Милев, който е сочен за един от групата за магистрални обири на „Крокодилите”, е фалшиво и е осигурено от поставените му неверни печати в задграничния паспорт, дело на граничния полицай Димитър Димитров, срещу когото също е образувано досъдебно производство.

Гейзо пък се защити – не участвал в грабеж, жертва е на системата, отношението към него било като към най-голямата заплаха на държавата, а първите 24 часа от задържането си е прекарал в условия, по-тежки от тези в затвора в Гуантанамо. Той отрече да се е спасявал от издирване с фалшиви печати и попита защо, ако е искал да се спаси от правосъдието, сам се е върнал от Германия, при това с автобус, сам се е предал, при това е поел към България, прочитайки в интернет, че го издирват. И въпреки съветите на адвокатите и на близките си да не се връща, защото ще го застрелят.

Евгени Милев обяви, че е невинен и че ще го докаже на всяка цена. Съдът обаче го остави в ареста, поне до 4 януари догодина, когато Гейзо и адвокатът му ще обжалват решението пред Софийския окръжен съд. Тогава Милев ще направи втори опит да изчисти името си, каквито декларации направи днес в Сливница.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна