Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изненада:Лийдс отстрани Юнайтед в турнира ФА Къп

Лидерът в класирането на Първа английска лига в Лийдс Юнайтед се превърна в сензация, след като отстрани тима на Манчестър Юнайтед в третия кръг на футболния турнир за купата на Англия с минималното 1:0.

Гостите от Йоркшиър отбелязаха единственото попадение в двубоя в 19-ата минута. Попадението на стадион „Олд Трафорд” бе дело на младия нападател Джърмейн Бекфорд.

След гола футболистите на сър Алекс Фъргюсън заиграха по-активно, но не успяха да стигнат до изравнително попадение. Пропуски направиха Димитър Бербатов и Уейн Рууни, въпреки добри възможности, които имаха.

През втората част футболистите на Юнайтед направиха всичко възможно, за да се върнат в мача и да изравнят, но отново пропуски на Рууни не позволиха това да се случи. Сър Алекс Фъргюсън пусна в игра Гигс и Валенсия, за да подсили фланговата линия на „червените дяволи”, но дори това не помогна.

В последната 90-та минута Фабио да Силва имаше възможност да изравни, но не се възползва от разбъркване в наказателното поле и защитата на Лийдс се справи. Така след 90 минути игра Лийдс Юнайтед отстрани Манчестър Юнайтед и ще играе в 4-ия кръг на „ФА Къп”.

Останалите резултати от срещите играни снощи:

Транмиър – Уулвърхемптън - 0:1
Челси – Уотфорд - 5:0
Шефилд Юнайтед – КПР - 1:1, предстои преиграване 
Уест Хем – Арсенал -1:2
Нотс Каунти – Форест Грийн беше отложен

 

/К.И./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени