Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски замина за Кипър, Владимир Гаджев напълно възстановен от травмата си

Футболистите на Левски заминаха за кипърския курорт Агия Напа, където ще се състои втория етап от зимната подготовка на отбора. В самолета се качиха 25 играчи, а към тях ще се присъедини и полузащитникът Владимир Гаджев. Той вчера беше на преглед в Барселона при известния специалист Рамон Кугат, който го оперира заради скъсани връзки на коляното през август. Добрата новина за "сините" е, че Гаджев е напълно възстановен и вече може да започне да се подготвя на пълни натоварвания. Досега халфът тичаше наравно със съотборниците си, но не участваше в упражненията с топка. В Левски се надяват дефанзивният полузащитник да бъде готов за игра за първите пролетни кръгове през март.

Българският шампион ще остане на Остова на Афродита до 16 февруари и ще изиграе пет контролни срещи. "Сините" стартират серията от проверки в четвъртък срещу чешкия Прибрам. След това са планирани контроли срещу молдовския Шериф (на 7-и февруари), беларуския Динамо Минск (10 февруари), полския Легия Варшава (12 февруари) и чешкия Слован Либерец (15 февруари).

"Отиваме в Кипър, за да се подготвим добре и да видим докъде сме стигнали. Смятам, че пет контроли са напълно достатъчни, за да се подготвим за пролетния полусезон. Лично на мен ще ми бъде много интересно да видя представянето на играчите в отделните мачове. Резултатите не ме интересуват", коментира на летище "София" мениджърът Георги Иванов.

Наставникът на шампионите не смята да променя схемата на игра през пролетта. "Защо да сменяме схемата си на игра? Имаме футболисти за тази схема, а в хода на мачовете ще видим кое е най-доброто за отбора. В тима ни няма млади, няма стари. Който е най-добър, той ще играе", каза Иванов.

Мениджърът на "сините" за пореден път заяви, че селекцията в клуба не е приключила и е възможно по време на лагера в Агиа Напа към тима да се присъедини нов футболист. "Следим доста футболисти и ще преценим в кои зони имаме нужда от нови попълнения", каза Иванов. Вчера той намекна, че Левски ще търси краен защитник, тъй като в тази зона отборът има проблем след продажбата на Живко Миланов и отказването на Лусио Вагнер.

След завръщането на Левски в София шампионите ще играят контрола с Локомотив Мездра на 20 февруари.

/И.Х./
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна