Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Истанбул ще бъде домакин на традиционно изложение за туризъм

От днес до 14 февруари Истанбул ще бъде домакин на традиционното изложение за туризъм и пътешествие за Източното Средиземноморие, което е от интернационалната верига „Емит” и се счита за най-голямата туристическа борса в региона.

В тазгодишната борса участват туроператори и фирми от 60 държави, в които туризмът играе важна роля за съживяване на икономиката. Български фирми също са сред традиционните участници на „Емит” в Истанбул.

Над 100 общини в градове и области от Турция също представят туристическите си дестинации. Страна-гост е Египет. Домакините са избрали за талисман на туристическата борса ванска котка. Тя е една от най-известните породи на домашни котки в света. Името й идва от езерото Ван в Източен Анадол. Отличителен белег на ванската котка са очите, различни на цвят – едното синьо, другото оранжево. Изображения на ванската котка украсяват десетки хиляди пропуски, чанти, стикери, рекламни материали на „Емит” Истанбул.

Първите два дни са делови срещи и разговори, а 13 и 14 февруари са за посетители. Миналата година „Емит” Истанбул бе посетена от 150 000 души.

По публикацията работи: Нахиде Дениз - Истанбул
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени