Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: Ако се каже истината за съдебната система, „ще паднат зъбите на някого”

Задочният спор между изпълнителната и съдебната власт днес продължи с коментара на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той подчерта, че ако трябва да каже истината за съдебната система, „ще паднат зъбите на някого”.

Така Цветанов отговори на вчерашното изказване на председателя на Върховния касационен съд Лазар Груев, че още малко ще стиска зъби.

Стискането на зъби не решава проблема. За съжаление, г-н Лазар Груев, не зная в какъв избор е участвал, но всички знаем как беше посочен и как стана шеф на съда. Понеже говорим за стискане на зъби, ако кажа самата истина, просто трябва да ви кажа, че ще паднат зъбите на някой. Но не бих могъл да го кажа, защото това е класифицирана информация. Но ви го казвам всичко това нещо – "казвам ти дъще, сещай се снахо". Разберете, че това, което имаме като информация, е доста тревожно за българската съдебна система., коментира Цветанов.

От своя страна Съюзът на съдиите предупреди, че ще сезира европейските институции за изявленията на министъра на вътрешните работи по повод работата на съда.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна