Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Литекс победи с 3:0 Локомотив Мездра в първи мач от пролетния полусезон

Съставът на Литекс победи Локомотив (Мездра) с 3:0 в първия мач от 16-ия кръг на „А” футболната ни група. С тази среща беше подновен и футболния шампионат на България.

Първите две попадение за отбора от Ловеч отбеляза френският нападател Вилфред Нифлор. Той се разписа първо от дузпа в 10-ата минута, а в последната минута от редовното време на първите 45-ет минути удвои преднината на домакините, след като се оказа най-съобразителен в едно разбъркване в наказателното поле.

В 50-ата минута Том предреши изхода на двубоя, след като вкара за класическото 3:0 след далечен удар. В 72-ата мин. капитанът на „оранжевите” Ивелин Попов можеше да отбележи и четвърти гол след ефектно изпълнение със задна ножица, но вратарят на Локомотив Господинов улови топката.

Възпитаниците на Воин Войнов имаха възможност да вкарат и почетно попадение, но в 16-ата минута Мартин Керчев не успя да вкара отсъдената дузпа.

След този мач Литекс остава на върха в класирането с актив от 38 точки и вече е със 7 точки пред втория ЦСКА, докато Локомотив е на 13-ата позиция с 13 точка.

Утре са срещите : Миньор Перник - Пирин, Сливен- Монтана, Славия-Спортист Своге, ЦСКА- Локомотив Пловдив. Левски почива. Ботев Пловдив беше изваден от първенството с решение на БФС.

В неделя е двубоя Локомотив София - Берое, а в понеделник Черно море - Черноморец.

/К.И./

По публикацията работи: Борислав Нинов - пратеник на БНР в Ловеч
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна