Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската общност в Париж отбеляза националния празник с изложба

Българската общност в Париж отбеляза националния празник с изложбата „Българските земи от древността до наши дни”. Оригиналната изложба от географски карти, атласи и гравюри, отразяващи историята на българските земи привлече вниманието на френската публика в българския културен център в Париж.

Изложбата, посветена на Националния ни празник представлява богата поредица от образци, предимно от личната колекция на д-р Симеон Симов, дарена на Българската държава. Експонатите с висока историческа и художествена стойност, дело на известни европейски картографи и издатели обхващат историята на Европа, Балканите и българските земи от ІV до края на ХІХ век. Сбирката предлага оригинален поглед към миналото на страната ни и свидетелства за интереса към нея на видни европейски географи.

Друго събитие около националния ни празник е предстоящата парижка премиера на българския филм „Източни пиеси” на режисьора Камен Калев, завоювал вече редица международни отличия, между които голямата награда на филмовия фествил „Анже”.

По публикацията работи: Юлия Талева - кор. на БНР в Париж
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени