Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Eвгения Раданова и Кирил Пандов отпаднаха в четвъртфиналите на 500 метра

Снимка: БГНЕС

Евгения Раданова и Кирил Пандов отпаднаха на четвъртфиналите в дисциплината 500 метра на световното първенство по шорттрек в Зимния дворец. Трикратната ни олимпийска медалитска  завърши четвърта в своята серия. Задено с нея вън от борбата за медалите остана  и европейската вицешампионка Катерина Новотна, Чехия,  завършила трета  в в същия поток.

Кирил Пандов финишира последен в четвъртфиналната си серия в силната компания на бронзовия медалист от Ванкувър на 500 м Франсоа Луи Трамбле от Канада и европейския шампион от Дрезден в дистанцията Максим Шатение, Франция..

Останалите ни двама представители - Марина Георгиева-Николова и Асен Пандов отпаднаха още в сериите.

В крайна сметка световна шампионка при жените стана тройната олимпийска шампионка от Игрите във Ванкувър Мън Ван. При мъжете титлата спечели отново представител на Китай Венхау Лян.

В крайното класиране нашите са – Евгения Раданова се нареди 18-та в подреждането , а Марина Георгиева - 22-ра. При мъжете Кирил Пандов завърши 16-ти в крайното класиране, а  Асен Пандов е 23-ти.

Утре ще бъдат раздадени последните комплекти медали - на 1000 метра при жените и мъжете и в мъжките и женските щафети.

Световното първенство по шорттрек в София е последното състезание в кариерата на голямата ни състезателка – Евгения Раданова. По този повод утре министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и председателят на БОК Стефка Костадинова ще поднесат на Раданова букети и плакети за големи и принос в развитието на спорта. Организаторите са подготвили и бенефис на Жени, като подробностите около него пазят в дълбока тайна.

Ръководството на Зимния дворец и на дружество „Академика 2000”, което стопанисва спортното съоражение ще направят подарък на софийските деца. Утре след края на световното първенство и бенефиса на Жени Раданова те ще отварят за безплатно ползване пързалката за 2 часа. Входът за всички желаещи деца, както и ползването на кънките ще е безплатно. Вероятно началният час на тази инициатива ще е 18.00 часа.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна