Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикати и работодатели за добрите мерки срещу кризата

КТ "Подкрепа" и Българската стопанска камара са две организации с в голяма степен противоположни виждания за икономическото развитие на страната, тъй като едната защитава наемните работници, а другата - работодателите. Толкова по-интересно е обстоятелството, че между вижданията на тези две организации за излизане от икономическата криза има огромно количество съвпадения. Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" и Божидар Данев - председател на БСК, са събеседници на Лили Маринкова в "Неделя 150". Повод са както вчерашните консултации, така и днешната пресконференция на БСК и споразумението им със синдикатите за мерки срещу кризата. И разбира се - участието им в преговорите с правителството за същите тези мерки.
Тревогата на Божидар Данев е от разнопосочните изказвания на различни министри, както и от непрекъснатото споменаване на нови и нови мерки - например вчера бе споменато отменянето на плоския данък.От синдикатите не са съгласни с важността на запазването на плоския данък, тъй като според тях видим ефект от въвеждането му няма.
Във втората част на разговора Божидар Данев остро реагира, когато е помолен да коментира евентуалното облагане с по-висок данък на по-богатите. Според него определението "по-богатите" е неточно. Тези с повече пари били по-образованите, по-квалифицираните и затова печелели повече. Двете части на разговора можете да чуете в двата звукови файла.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна