Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нефтохимик" взе дербито срещу "Дунав" след 2 продължения

 

Отборът на "Нефтохимик" победи като домакин "Дунав" с 97:95 точки след две продължения в последния мач от 18-ия кръг на женското баскетболно първенство. Двата отбора се изравниха на върха на класирането, но русенки останаха начелозаради по-добри показатели в директните двубои.

Домакините започнаха по-добре и дръпнаха с 5:0, като не позволиха на съперничките си да отбележат кош почти 3 минути. До края на първата част обаче русенки намериха ритъма си и успяха да изравнят за 17:17. Тимът на "Дунав" дори стигна до пълен обрат до средата на втората четвърт при 25:21, но след серия от 14:4 в последните 4 минути бургазлийки се оттеглиха на почивка при 37:31 в своя полза.

В 22-та минута авансът на "Нефтохимик" нарасна до 42:35, но до края на третата част русенки доминираха изцяло и отново реализираха пълен обрат след нова серия от 16:4. В началото на последната четвърт "Дунав" увеличи преднината си до 56:48, но последваха силни изяви на домакините, които стигнаха до 63:63 две минути преди края. Анджела Тисдейл можеше да донесе победата на бургазлийки, но пропусна единия от двата изстреля от наказателната линия и така се стигна до продължение при 69:69.

В допълнителното време "Нефтохимик" стартира серия от 6:0 за 81 секунди, но русенки отвърнаха с 10 безответни точки и 1,12 минута преди края отново поведоха със 79:75. Бургазлийки отново изравниха за 79:79, а 10 секунди преди сирената Шаръл Алън пропусна да донесе успеха на "Дунав" и се стигна до второ продължение. Двубоят продължи крайно оспорвано, а кошът на Татяна Лихтарович 14 секунди преди края се оказа решаващ. Даниела Петева можеше да изравни 4 секунди преди сирената, но пропусна и така бургазлийки стигнаха до победата.

За домакините най-полезна беше Вера Перостийска с 22 точки и 9 борби. Лихтарович добави 20 точки и 14 борби. За "Дунав" Даниел Бърджин се отличи с 25 точки и 12 борби, а Наталия Ануфриенка завърши с 19.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна