Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

538 хиляди лева инвестирани в ремонта на "Белмекен"

 

538 000 лева е инвестирала Националната спортна база (НСБ) във високпланинския комплекс "Белмекен". Това съобщиха пред журналисти министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и директорът на дружеството Петър Божилов.

178 000 лева са вложени в оборудването на фитнес-залата. Салонът е снабден с най-новите уреди в тази област, чието представяне ще бъде направено през май по време на най-голямото фитнес изложение в Германия. Срокът на годност на уредите е 10 години. Доставянето им е съобразено с изискванията на спортните федерации.

46 000 лева са дадени за закупуването на ново татами и два тепиха за залите по борба. Доставени са 60 чифта ски, автомати, щеки и обувки, както и 6 нови тренажора за нуждите на академичното гребане.

65 000 лева са вложени в закупуването на коридори и машина за почистване на плувния басейн. Още 45 000 лева ще бъдат вложени в подмяната на инсталацията за подгряване водата на басейна.

120 000 лева са отишли за ремонта на кухнята, кафето и коридорите на базата. Обновени са още медицинският кабинет, както и залите за масаж и физиотерапия.

Според изнесените разчети за 2009-та година Националната спортна база "Белмекен" е генерирала загуба в размер на 710 000 лева, като в последните години комплексът е работил с не повече от 25 % от капацитета си. Министър Свилен Нейков обясни как тази база може да се самоиздържа.

По публикацията работи: Кръстина Иванова;Светослав Костов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна