Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорден брой тенисисти на турнира за купата "Сарженор"

Рекорден брой - 48 тенисисти от 15 клуба заявиха участие на турнира по тенис за мъже "Сарженор Къп" с награден фонд 2500 лева. Традиционната надпревара ще се състои за шеста поредна година на кортовете на Левски в Борисовата градина от 12-ти до 17-ти април. "С този турнир поставяме началото на сезона на открито. Очаква се той да е доста оспорван и интересен. Кортовете все още се подготвят", обясни турнирният директор и изпълнителен шеф на ТК Левски Димитър Войнов.

В "Сарженор Къп" от водещите български играчи със сигурност няма да участват само Григор Димитров и Тодор Енев, които са контузени.

"Има въпросителна и за Валентин Димов. Ще му пазим едната от двете "уайлд" карти за основна схема до последния момент", каза още Войнов. Ако Димов не участва под номер 1 в основната схема ще бъде поставен третата ни ракета Тихомир Грозданов.

Квалификациите стартират на 12-ти април от 9.00 часа, а от 13-ти април започнат срещите от основната схема. Финалът е на 17-ти април от 10.00 часа. Главен съдия на турнира ще бъде Любомир Бадински. Победителят ще получи хиляда лева от наградния фонд, а за финалиста остават 500 лева.

По публикацията работи: Илиян Христов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна