Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикатите за мерките на правителството

На предстоящото заседание на Министерския съвет утре има вероятност да бъдат обсъдени предвидени от правителството антикризисни мерки. Една от последните идеи на правителството е натрупалите се отпуски на служителите да се изчистят само до края на тази година. Имаше предложение това да може да става до 2011 г., но то бе отхвърлено. При напускане на служителя ще се заплащат само 10 дни от предходни отпуски. Освен това правителството е направило ново предложение за заплащането на болничните - първият ден да се заплаща от работодателя в размер на 100 процента, вторият - 60, а третият ден да не се заплаща въобще. Синдикатите обявиха, че отхвърлят тези предложения.

Димитър Манолов - зам.-председател на КТ "Подкрепа" гостува на 12+3 и коментира как професионалният съюз приема тези идеи на правителството и какъв е полезният ход на синдикатите в тази ситуация? "Идва ден, когато цялата сметка се слага на масата." Това каза Д.Манолов по повод на евентуални протести срещу тези антисоциални мерки и обявяването на боледуващите за престъпници.


Валентин Никифоров - вицепрезидент на КНСБ също е събеседник на водещият Петър Волгин по темата. Той напомня, че това е наказание и към майките с малки деца.

Целите интервюта можете да чуете в двата звукови файла.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна