Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кадиев се обяви категорично против споразумение с МВФ

Финансистът и общински съветник от БСП Георги Кадиев се обяви категорично против споразумение с МВФ, тъй като подобен заем би показал, че България не може да се справя сама.

Кадиев е скептичен за ефекта от антикризисните мерки на правителството. Според него антикризисните мерки би трябвало да бъдат и фискални, и икономически, като от едните само да се събират пари, а другите да стимулират икономиката. 

"Според мен всичко е закъсняло – и актуализацията на бюджета, и антикризисните мерки. Това, което предполагам, че в крайна сметка ще се случи, е, тези сегашни мерки няма да проработят по същия начин, по който не проработиха предишните 32 марки, които бяха публикувани на 16 септември, всички ги забравихме. Пак ще се стигне до увеличение на данъци, само че, тъй като времето е отминало, ДДС да речем вместо да го вдигнат с 2% от началото на годината, ако бяха го направили, сега ще трябва да го вдигнат с 5%", посочи Кадиев.

В предаването "Неделя 150" общинският съветник от БСП определи като "много положителни" акциите на службите срещу източването на ДДС и фалшиви бандероли, но подчерта, че те са с отложен ефект.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени