Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провериха условията на труд при изграждането на инфраструктурата към Дунав мост-2 в Румъния

Български и румънски инспектори провериха условията на труд при изграждането на инфраструктурата към Дунав мост-2 на румънска територия. Инспекторите са проверили обезопасяването на работните площадки, санитарно-битовото осигуряване на обектите, инструктажа на работниците по безопасност на труда и мерките предприети заради високите температури.

За констатираните нарушения са издадени предписания, казва началникът на видинския отдел на инспекцията по труда Ваньо Гетов:

Предписанията са отнасят до вътрешния контрол при използване по предназначение на личните предпазни средства, при разглеждане на аварийния план и проиграване на предвидените в него ситуации. Спряна е експлоатацията на челен товарач - фадрома, тъй като е установено, че в кофата на товарача се возят работници.

За най-тежките нарушения румънската инспекция по труда ще наложи административни наказания. Тази първа проверка е в изпълнение на споразумението за сътрудничество в областта на трудовото законодателство между министерствата на труда на България, Гърция и Румъния.
По публикацията работи: Тотка Нинова – кор. на БНР във Видин
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна