Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мълчаливо шествие в памет на убитата Яна иска мерки за сигурност в парковете на София

Не позволявайте да се случва отново, призова последният работодател на убитата Яна Веселина Недялкова.
Снимка: www.capital.bg

Мълчаливо шествие в памет на Яна Кръстева организират в Борисовата градина нейни приятели. 28-годишната Яна бе убита при неизяснени обстоятелства преди около седмица, а тялото й беше открито недалеч от стадион Българска армия. За убийството бе съобщено късно, на 10-ти юли, и оттогава хиляди потребители на социалната мрежа Facebook се включиха в подписка за откриване на извършителите.

В нощта срещу 9-ти юли Яна е била нападната след като  е празнувала с приятелите си добрите резултати от кандидат-студентския си изпит. Тя е споделила, че иска да учи философия.

Приятелите и роднините на момичето искаха да очистят името й поради написаното в медиите. Преди 7 години Яна идва в София от Козлодуй, намира си работа и остава в града, разказа баща й Явор Кръстев. Той каза още, че Яна обичала да доказва себе си.

Хората от нейното обкръжение я описаха като жизнерадостен, усмихнат и мил човек. Бившият приятел на Яна, Петко, я определи като един от най-креативните хора, които е познавал.

Веселина Недялкова, последният работодател на Яна Кръстева, твърди, че за нея тя остава човек с детска душа, чиста и слънчева натура. Яна е един млад човек, който беше направил своя избор. Не позволявайте да се случва отново.

Мира Костова, съквартирантка и близка приятелка на Яна призова властта да вземе мерки, защото парковете у нас са в ужасно състояние, а Борисовата градина е опасна за всички вечерта. Тя призова обществото да не мълчи не само за този случай.

Още за подготвеното мълчаливо шествие можете да чуете в звуковия файл с репортажа на Даниел Инков. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна