Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗОК-Плевен открива нарушение при всяка втора проверка

Здравната каса в Плевен открива нарушение при всяка втора проверка. От началото на годината до момента контролните екипи са установили неправомерно получени суми за близо 90 хиляди лева. Два пъти и половина са се увеличили медицинските проверки, а със 70 на сто са нараснали финансовите инспекции.

Стремежът ни е да не остане непроверен договорен партньор, категоричен е директорът на здравната каса Мартин Митев. Той уточнява, че най-често се допускат пропуски в болничната помощ:

Липса на критерии за хоспитализация на пациента т.е. пациентът е по-скоро за извънболнична помощ, а не за болнична. Пациентът го изписват, но жизнените му показатели не говорят в посока изписване, а би трябвало да продължи да лежи в болница. Имали сме и куриозни случаи, когато лекарят е извършвал болнична дейност и е водил болнична документация на пациенти в периоди, докато самият той е лежал в друга болница.

Все още контрольорите засичат прегледи на починали лица, но при повечето от случаите се установява техническа грешка, твърди Митев.

По публикацията работи: Цецка Николова - кор. на БНР в Плевен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени