Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Чуков: Да напомним на Европа, че бяхме част от разобличаването на Кадафи

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Бяхме част от разобличаването на Кадафи и трябва да напомним това на европейските си партньори. В Либия България би могла да извлече поне малко повече дивиденти, отколкото в Ирак, смята анализаторът Владимир Чуков. В Ирак останахме подизпълнители и на практика не се получи нищо. В Либия би могло да бъде различно.

Информацията, която ни залива в момента е много противоречива. Битката ще свърши от дни до седмици. Кадафи е издирван персонално. В момента, в който бъде заловен, всичко ще рухне и нещата ще приключат. Можем само да гадаем  каква ще бъде съдбата на диктатора. Не може да се предвиди как ще се излезе от кризата, каза пред "Хоризонт" Владимир Чуков.

Кадафи трябва да бъде съден в Хага и за престъплението срещу нас и нашата страна. Държавата трябва да поеме ролята си, аз бих се явил като свидетел, каза д-р Здравко Георгиев. Според него опозицията в Либия не е готова да управлява. Той напомни, че в момента за лидер на опозицията се смята човекът, който подписа смъртните присъди на нашите медици.

Либийците винаги са казвали "Ние имаме петрол, вие работете". Сега и на тях ще им се наложи  да работят, смята д-р Георгиев.

Целите интервюта на Величко Конакчиев с Владимир Чуков и д-р Здравко Георгиев чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна