Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Триумф на детското хорово изкуство

Снимка: Булфото

Изпълнителите от Детския хор на Китайското национално радио с диригент Дапън Мън изправиха на крака многобройната публика в зала 6 на НДК. Залата се оказа тясна да побере желаещите да чуят чистите гласове, огласили церемониите на ХХІХ летни олимпийски игри в Пекин. С многобройните си изяви в Китай и по света, с богатия си репертоар и характерния ярък и артистичен стил на изпълнение хорът отдавна е спечелил признанието на професионалисти и публика.

Трийсет и три деца на възраст от 7 до 18 години поднесоха букет от песни на ценителите на хоровото изкуство в столицата. "Пея с гласа на света" - заглавието на една от песните от целия свят, които прозвучаха - изразява най-ясно репертоарната политика на формацията. Създаденият през 1951 година Детски хор на Китайското национално радио е изпълнил и записал хиляди песни, които са част от културната традиция на няколко поколения.

Представители на Детския хор на Китайското национално радио гостуваха в студиото на "Преди всички" на "Хоризонт". Много емоционален момент беше изпълнението на песента "Хубава си, моя горо".

Организатор на проявите е Българското национално радио. На 25 август е концертът в Летния театър във Варна.

В звуковия файл можете да чуете изпълнение от концерта на детския хор на Китайското радио.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна