Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владислав Горанов: Просрочените задължения на общините към 31 август 2011 са 208 милиона лева

Снимка: БГНЕС

До края на седмицата ще приключи инспекцията и на сегашния кмет на Дупница ще бъдат връчени актовете за нарушения на финансовата дисциплина, каза заместник-министърът на финансите Владислав Горанов. След проверката в общината на Агенцията за държавен финасов контрол става ясно, че Дупница всяка година увеличава размера на просрочените си задължения, което говори за системно небалансирано управление на местните финанси, обясни Горанов.

Към 31 август това са 6 милиона и 303 хиляди лева. Те верятно ще продължат да нарастват. За 8-те месеца на 2011 г. Дупница е изпълнила около 4 милиона от 11-милионния си план на приходи. Който и да управлява този град и община в следващите 4 години, ще има сериозно предзизвикателство да се справи. В първите дни след изборите ще бъдат задействани съдебни процедури срещу общината. Просрочените задължения на общините към 31 август 2011 са 208 милиона лева, каза Владислав Горанов.

На въпрос предвиждат ли се промени на преките и косвени данъци в бюджет 2012, Горанов обясни, че единственият нов момент ще бъде минималното увеличение на акцизната ставка на газьола с 15 лв. Нищо друго по ставки на акцизи и данъци няма да бъде променяно.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна