Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Мадански след бягството на Благой Георгиев: Затова националният стигна до тук

Снимка: Архив
Временният селекционер на националния отбор по футбол Михаил Мадански беше изненадан и разочарован от решението на Благой Георгиев да напусне нациналния отбор.

Надявах се тази пресконференция да поговрим за футбол, но явно, че нещата, които се случват са други. Днес към 11,00 ч. разбрах, че Благой Георгиев е напуснал. Това е негово решение. Мотивите трябва да разберете от него. Аз бих казал следното - сега си давам сметка защо националният отбор е на такова дередже. Давам си сметка колко е бил трудно на другите треньори да се съобразяват с капризите на футболистите. Национален отбор ще има тогава, когато основният началник е треньора. Ако искаме да се отлепим от дъното, трябва да режем до дъно, каза Мадански.

След вчерашната тактическа тренировка Благой Георгиев остана с впечатлението, че няма да е титуляр и това го е подтикнало да вземе такова решение. Аз обаче и до момента не съм решил кои ще започнат. Не знам доколко на отбора им липсва Благо Георгиев. Не смятам, че ситуацията е кой знае колко екстремна. Сега хора, които не получиха шанс в петък, ще го получат утре, допълни селекционерът.

Не бих искал отсега да говоря какво ще се случи. Имах откровен разговор с Благой Георгиев и Димитър Рангелов. И на двамата им казах едно и също, но те реагираха по-различен начин. Не искам да казвам за какво сме говорили, това са лични разговори. Причината за разговора ни с тях е една-единствена. Понеже обявихме подмладяване на отбора, не бе ясно какво ще правим с 29-годишните и аз исках да уточним тези неща, продължи Мадански.

Всеки има право да говори. Аз предпочитам да замълча и никога няма да говоря с неуважение към Благо Георгиев. Той е футболист с 60 мача за България. Аз съм жестоко обиден от факта, че футболист на националния отбор решава и си тръгва. В последните години някой си решава, че треньорът не му харесва и обявява бойкот. Който не се съобразява с треньора, няма място в отбора, категоричен бе специалистът.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна